42-åringen som stormet inn i Det hvite hus var bevæpnet med kniv

Hevder å være krigsveteran.

EVAKUERING:  Ansatte og pressefolk ved Det hvite hus ble evakuert etter at en 42 år gammel mann hoppet over gjerdet, sprang over plenen og kom seg inn en av inngangsdørene til Det hvite hus. Foto: REUTERS/Larry Downing
EVAKUERING: Ansatte og pressefolk ved Det hvite hus ble evakuert etter at en 42 år gammel mann hoppet over gjerdet, sprang over plenen og kom seg inn en av inngangsdørene til Det hvite hus. Foto: REUTERS/Larry Downing Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Omar Gonzalez (42) hoppet over et gjerde og kom seg inn i Det hvite hus fredag kveld amerikansk tid, som førte til at at sikkerhetsalarmen gikk og bygningen ble evakuert.

I rettsdokumentene blir det opplyst at mannen hadde på seg en foldekniv, melder CNN. Secret Service opplyste først at mannen var ubevæpnet.

Foldekniven skal ha vært av typen Spyderco VG-10, med et nesten ni centimeter langt knivblad, melder CNN. 

- Krigsveteran Ifølge ABC News skal Gonzalez ha opplyst at han hadde tjenestegjort 18 år i det amerikanske forsvaret og at han hadde vært stasjonert i Irak tre ganger. Mannens slektninger ha opplyst om at han var en skarpskytter i forsvaret, skriver Washington Post. 42-åringen er ikke tidligere straffedømt.

Gonzalez skal ha opplyst til Secret Service at han var bekymret for at «atmosfæren skulle kollapse» og at han ville advare Barack Obama personlig, slik at presidenten kunne opplyse folket om dette.

President Barack Obama befant seg ikke i Det hvite hus da sikkerhetsalarmen gikk, men hadde kort tid før hendelsen steget om bord i et helikopter og satt kursen for Camp David.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer