Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 42-åringen var en einstøing

Venner av den siktede beskriver mannen som usosial og vanskelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for å ha bortført Engla blir omtalt som en veldig spesiell mann. Flere tidligere skolevenner husker den siktede som en ubehagelig person.

- Han var merkelig og det var ingen som likte å være sammen med han på skolen. Så fort vi var ferdig ønsket jeg å unngå han. Jeg er ikke forundret over at han er mistenkt. Jeg forsto med en gang at det var han da jeg hørte at noen herfra var arrestert, sier en tidligere klassekamerat av 42-åringen.

42-åringen bor i en leilighet på et lite tettsted, bare et par mil unna den lille landsbyen Stjärnsund i Dalarna midt i Sverige. Det var her Engla sist ble observert. Mannen bor alene, og har aldri flyttet fra det lille stedet. I ungdomstida var han ikke som alle andre.

- Han var en ubehagelig einstøing og var veldig spesiell på skolen. Han var ikke mye sammen med oss andre. Mens vi snakket om jenter og sånn, ville han bare være sammen med faren sin og kjøre traktor. Han var aldri med på fest, sier den tidligere klassekameraten.

Mannen har jobbet som lastebilsjåfør i et transportfirma siden han gikk ut fra skolen. Vennene er ikke overrasket over yrkesvalget.

- Man forsto det, det var jo hele livet hans. Han hadde en enorm interesse for lastebiler og motorer, sier en tidligere venn.

Men flere av mannens andre venner fra hjemstedet er sjokkert over pågripelsen.

- Jeg har veldig vanskelig for å tro at han skulle kidnappe et barn. Han var både barnekjær og utrolig snill, sier en av mannens venner.

SØKER ETTER ENGLA: Politiet med hunder fortsatte i går søket etter Engla (10), som har vært savnet siden lørdag. Foto: SCANPIX
SØKER ETTER ENGLA: Politiet med hunder fortsatte i går søket etter Engla (10), som har vært savnet siden lørdag. Foto: SCANPIX Vis mer

Siden midten av 90- tallet har 42-åringen blitt dømt for flere lovbrudd. Fra 1995 er han flere ganger dømt for voldtektsforsøk og trusler. I 2000 ble mannen dømt for å ha blottet seg på en badestrand.

image: - 42-åringen var en einstøing
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media