42 bekreftet drept i Bagdad

Ni bilbombeangrep mandag morgen.

OVER 100 PERSONER SKADD: I tillegg er 42 bekreftet døde etter ni angrep i Bagdad i dag, mandag.     Foto: Hadeer Abbas/REUTERS
OVER 100 PERSONER SKADD: I tillegg er 42 bekreftet døde etter ni angrep i Bagdad i dag, mandag. Foto: Hadeer Abbas/REUTERSVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen ni bilbomber rammet sju områder i den irakiske hovedstaden, og en annen bilbombe gikk av like nord for byen, opplyser irakiske tjenestemenn ifølge AFP.

Over 100 personer er skadd. Ifølge nyhetsbyrået DPA er antall sårede oppe i over 150.

Flere soldater drept Bombeangrepet med flest dødsofre skjedde i Sadr-byen, hvor en bilbombe gikk av like ved et sted der arbeidere hadde samlet seg. Minst sju personer ble drept her, to av dem soldater, melder Reuters.

Det er ikke bekreftet hvem som står bak angrepene, men militante sunnimuslimer som ser på sjiaer som ikke-troende, har den siste tiden trappet opp antallet dødelige angrep til et nivå som er det verste på mange år.

En rekke aksjoner Den over to år lange borgerkrigen i nabolandet Syria har befestet de dype sekteriske konfliktene i Irak og forverret den skjøre koalisjonen av fraksjoner mellom sjiaer, kurdere og sunnier.

De mange bilbombeaksjonene skjer bare én dag etter at en selvmordsbomber sprengte seg i lufta og tok med seg 47 mennesker i døden ved en sjiamuslimsk moské. Så sent som fredag ble seks personer drept da bomber eksploderte nær to sunnimuslimske moskeer.

Over 4.600 drept Mandagens bombeaksjoner bringer antallet dødsofre for terroren opp i 840 bare i september, ifølge AFPs beregninger. Så langt i år er over 4.600 personer blitt drept i terroraksjoner i Irak.

Bombeaksjonene den siste tiden ses på som et tydelig tegn på at konflikten mellom sunnier og sjiaer, som nådde en topp i 2006 og 2007, med flere titalls tusen ofre, er på vei tilbake.

(NTB)