Trond Giske

42 prosent mener Ap-ledelsen er svekket uten Trond Giske

27 prosent av Ap's egne velgere mener partiledelsen er svakere uten Trond Giske. - Tallene er positive for Giske, sier valgforsker.

STERK POSISJON: Ipsos meningsmåling, gjort på oppdrag fra Dagbladet, viser at Trond Giske står sterkt hos mange Ap-velgere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STERK POSISJON: Ipsos meningsmåling, gjort på oppdrag fra Dagbladet, viser at Trond Giske står sterkt hos mange Ap-velgere. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter å ha blitt presset fra skanse til skanse i flere uker, gikk Ap-kjempen Trond Giske av som nestleder i partiet den 2. januar i går.

Partiledelsen ble redusert til tre personer: Jonas Gahr Støre, Hadia Tajik og Kjersti Stenseng.

Til tross for at Giske ble presset ut etter å ha innrømmet uanstendig oppførsel overfor flere kvinner, mener 42 prosent av velgerne at Ap-ledelsen er svekket uten ham, viser en spørreundersøkelse Ipsos har utført for Dagbladet.

33 prosent av de spurte mener Ap-ledelsen er styrket uten Trond Giske. 25 prosent av de spurte sier at de ikke vet.

- Tallene er positive for Giske. Vi ser at det er flere som mener at Ap's ledelse er svekket nå. Tallene viser også at Giske har en sterk posisjon i Ap, og at mange ser på ham som en representant for en fløy i Ap som ikke kommer like tydelig til uttrykk når Giske ikke er i ledelsen, sier valgforsker Johannes Bergh til Dagbladet.

Ap-velgere savner Giske

Den nåværende ledelsen, ved Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik, kommer noe bedre fra det dersom man bare spør Ap-velgere: I Ipsos' undersøkelse svarer 54 av spurte Ap-velgere at partiledelsen står sterkere uten Giske. Det er høyest av alle velgergruppene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer