Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

42 tiltak mot vold og overgrep mot barn og unge

Regjeringen la mandag fram en strategi for å motarbeide vold og overgrep mot barn og unge. Strategien inneholder 42 tiltak og legger stor vekt på forebyggende arbeid.

LA FRAM TILTAK: Familie og likestillingsminister Inga Marte Torkildsen. Foto: Jacques Hvistendahl
LA FRAM TILTAK: Familie og likestillingsminister Inga Marte Torkildsen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strategien «Barndommen kommer ikke i reprise» ble lagt fram av Barne-, likestillings og inkluderingsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Justisdepartementet og Kunnskapsdepartementet.

- Erfaringene fra barndommen kan avgjøre hvordan vi får det resten av livet. En god barndom varer ikke bare livet ut. En god barndom varer i generasjoner. Det er avgjørende å styrke det forebyggende arbeidet allerede under svangerskapet, sier barneminister Inga Marte Thorkildsen (SV).

 

Hun forteller at gravide nå skal bli spurt om de har vært utsatt for vold eller seksuelle overgrep, og regjeringen setter i gang et pilotprosjekt med systematiske hjemmebesøk både under og etter svangerskapet for sårbare familier.
Helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) forteller at helsepersonells kompetanse og rutiner blir styrket. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) forteller at skolen og barnehagen skal bli et trygt sted hvor barn kan fortelle om vold og seksuelle overgrep på eget initiativ. Justisminister Grete Faremo (Ap) opplyser at politiets innsats i arbeidet mot vold og seksuelle overgrep mot barn og ungdom skal styrkes.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media