43-årig skuddoffer kan ha blitt forsøkt ranet

Politiet opprettholder siktelsen mot seks menn fra gjengmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet opprettholder siktelsen mot seks menn fra gjengmiljøet i Oslo etter at en 43-åring ble skutt i halsen natt til lørdag. Offerets forsvarer mener 43-åringen kan ha blitt utsatt for et ransforsøk.

Offeret for skytingen, en 43 år gammel nordmann med bulgarsk bakgrunn, ble beskutt da han var i ferd med å kjøre ut av garasjeanlegget i en bygård på Frogner i 5.30-tiden lørdag morgen. 43-åringen ble truffet i halsen og ble brakt til Ullevål universitetssykehus. Tilstanden hans er utrolig nok ikke livstruende etter det som skal ha vært en voldsom skyteepisode.

Offeret er dørvakt ved et utested i Oslo og skal dessuten være torpedo og tilhøre et tungt kriminelt miljø. I bilen han kjørte hadde han penger, ifølge flere medier flere hundre tusen kroner.

- Han hadde penger i bilen, men uten at jeg vil gå ut med noe beløp. Han hadde ingen gjeld som jeg er kjent med, så dette er nærmere et ransforsøk enn gjeldsproblematikk, sier 43-åringens advokat John Christian Elden til NTB

- Lokket i en felle

Vitner har fortalt politiet at det ble avfyrt mellom ti og 20 skudd utenfor bygården på Frogner lørdag morgen. Det skal ha blitt brukt et grovkalibret automatvåpen. Ifølge Elden har 43-åringen forklart at han ble lurt i en felle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer