43-årig skuddoffer kan ha blitt forsøkt ranet

Politiet opprettholder siktelsen mot seks menn fra gjengmiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet opprettholder siktelsen mot seks menn fra gjengmiljøet i Oslo etter at en 43-åring ble skutt i halsen natt til lørdag. Offerets forsvarer mener 43-åringen kan ha blitt utsatt for et ransforsøk.

Offeret for skytingen, en 43 år gammel nordmann med bulgarsk bakgrunn, ble beskutt da han var i ferd med å kjøre ut av garasjeanlegget i en bygård på Frogner i 5.30-tiden lørdag morgen. 43-åringen ble truffet i halsen og ble brakt til Ullevål universitetssykehus. Tilstanden hans er utrolig nok ikke livstruende etter det som skal ha vært en voldsom skyteepisode.

Offeret er dørvakt ved et utested i Oslo og skal dessuten være torpedo og tilhøre et tungt kriminelt miljø. I bilen han kjørte hadde han penger, ifølge flere medier flere hundre tusen kroner.

- Han hadde penger i bilen, men uten at jeg vil gå ut med noe beløp. Han hadde ingen gjeld som jeg er kjent med, så dette er nærmere et ransforsøk enn gjeldsproblematikk, sier 43-åringens advokat John Christian Elden til NTB

- Lokket i en felle

Vitner har fortalt politiet at det ble avfyrt mellom ti og 20 skudd utenfor bygården på Frogner lørdag morgen. Det skal ha blitt brukt et grovkalibret automatvåpen. Ifølge Elden har 43-åringen forklart at han ble lurt i en felle.

- Han ble lokket i en felle. Det var lagt fysiske hindere i veibanen som gjorde at han ble lokket ut av bilen. Han ble skutt i halsen og oppfattet at det ble skutt voldsomt mot ham. Han er i liten tvil om at dette var et drapsforsøk, sier Elden.

De seks siktede har ifølge politiinspektør Grete Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt relasjoner til gjengmiljøet i Oslo. Flere medier melder at de har tilknytning til A-gjengen og tre av dem skal være brødre. Likevel karakteriserer ikke politiet saken som et gjengoppgjør. Metlid mener som offeret at skytingen var godt planlagt.

- Dette er ikke en tilfeldig hendelse. Det er gjengrelasjoner, men vi har ikke satt i verk en tradisjonell gjengetterforskning, sier Metlid som innrømmer at 43-åringen var svært heldig.

- Mannen har det etter forholdene bra og har helt klart vært heldig som slapp så billig fra hendelsen.


43-årig skuddoffer kan ha blitt forsøkt ranet

Konflikt

De seks siktede er i alderen slutten av 20-årene til begynnelsen av 30-årene. De er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk. Metlid forteller at alle er personer politiet kjenner godt fra før. Motivet for skytingen ønsker hun ikke å spekulere på.

43-åringen vet ikke hvem som sto bak drapsforsøket, men kjenner til flere av personene som politiet har siktet.

- Dette er personer han har vært i konflikt med i sitt arbeid som dørvakt. Han sier ingen visste at han skulle reise så tidlig og han synes det er underlig at noen satte opp en felle for ham, sier John Christian Elden.

To av de siktede er ifølge TV 2 tidligere domfelt for drapsforsøk. Også 43-åringen er tidligere domfelt. En kort dom i Oslo tingrett for fem-seks år siden, ifølge Elden. Han skal ikke være dømt for vold og har ellers plettfri vandel, understreker advokaten.


Nekter straffskyld

Politiet jobbet hele søndag med avhør av både de siktede og flere andre personer. Først like før klokken 20 anså man seg ferdige for dagen.

- Vi opprettholder siktelsen, og alle de seks blir sittende hos oss til mandag. Da vil vi gjøre en vurdering om alle skal begjæres framstilt for varetektsfengsling, sier politioverbetjent Grete Metlid.

Alle de siktede nekter straffskyld og hevder å ha alibi for tidspunktet for drapsforsøket.

- Alle har forklart seg og ingen har kommet med noen erkjennelser i forhold til denne hendelsen, sier Grete Metlid.

Det ligger ikke an til flere pågripelser i saken.

(NTB)