43-åring dømt til sju års forvaring for vold

Retten mener det er en reell fare for at mannen vil begå alvorlige voldsforbrytelser på nytt.

SJU ÅRS FORVARING: En 43-åring er i Borgarting lagmannsrett dømt til sju års forvaring for vold mot en 60-åring som senere døde av komplikasjoner som følge av hodeskader. Foto: Berit Roald / Scanpix
SJU ÅRS FORVARING: En 43-åring er i Borgarting lagmannsrett dømt til sju års forvaring for vold mot en 60-åring som senere døde av komplikasjoner som følge av hodeskader. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 43-åring er i Borgarting lagmannsrett dømt til sju års forvaring for vold mot en 60-åring som senere døde av komplikasjoner som følge av hodeskader.

Offer og gjerningsmann var en del av rusmiljøet i området rundt Oslo Sentralstasjon. Lørdag 26. februar i fjor møttes de tilfeldig på Jernbanetorget. Retten mener at den 43 år gamle gjerningsmannen med stor kraft slo 60-åringen helt uprovosert i ansiktet, skriver Aftenposten.

60-åringen, som etter en motorsykkelulykke hadde epilepsi, ustø gange og var nærmest blind på det ene øyet, falt med hodet i bakken. På sykehuset ble det konstatert skallebrudd, hjerneblødning og knusningsskader i hjernen. En måned senere døde han av en infeksjon som ifølge dommen må sees på som en komplikasjon til hodeskadene.

Den dømte 43-åringen er siden 1990 straffedømt elleve ganger for vold, trusler, ran, og narkotikaforbrytelser, samt for overtredelser av våpenloven. Lagmannsretten mener det er en reell fare for at mannen vil begå alvorlige voldsforbrytelser på nytt.

Dommen på sju års fengsel er den samme som 43-åringen ble idømt i Oslo tingrett i januar.

(NTB)