Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

43 arrestert langs bryllupsruten

Pågrepet for våpenbesittelse, overfall og ordensforstyrrelser.

STRENG SIKKERHET:  Omfattende sikkerhetstiltak er iverksatt rundt bryllupet i London. Foto: EPA/DANIEL DEME/SCANPIX
STRENG SIKKERHET: Omfattende sikkerhetstiltak er iverksatt rundt bryllupet i London. Foto: EPA/DANIEL DEME/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 43 personer er blitt arrestert langs den kongelige bryllupsruten, melder Sky News.

De pågrepne er siktet for alt fra ordensforstyrrelse, heleri, overfall, fyll og våpenbesittelse.

En 38 år gammel mann er mistenkt for å ha seksuelt overfallt en 14 år gammel jente på The Mall, gaten som leder opp til Buckingham Palace.

Tre personer har også blitt arrestert i flere politiaksjoner i boliger i London, Sussex og Cambridgeshire.

Sikkerhetsregning på 180 millioner Politiet frykter at all oppmerksomheten rundt bryllupet gjør det til et yndet mål for terrorister. De har også fryktet at anarkister eller mentalt ustabile personer kan utgjøre en sikkerhetsrisiko, og har brukt hele 20 millioner pund, rundt 180 millioner kroner på sikkerhetstiltak rundt festen.

Forut for bryllupet er en rekke anarkister bortvist fra Westminster-distriktet.

Politiet har dannet en menneskelig jernring rundt katedralen Westminister Abbey der tusenvis av publikum har møtt opp for å få et glimt av brudeparet. Væpnet politi og hemmelig politi i sivil går også rundt blant folkemassene for å slå tilbake forsøk på å forstyrre bryllupsprosesjonen.

Skarpskyttere er plassert på hustakene i området og hunder har luktet seg gjennom utsatte steder langs ruten. Minst 80 av de inviterte gjestene har i tillegg egne sikkerhetstiltak og sikkerhetsvakter rundt seg, ifølge Sky News.

Utbredt ransaking av tilskuerne Tidligere i dag tok også myndighetene i bruk lovhjemler i den britiske Criminal Justice Act som gjør det mulig for politiet å ransake folk uten mistanke og foreta arrestasjoner dersom noen nekter å fjerne plagg som dekker ansiktet, skriver The Telegraph.

Dette kom som et direkte resultat av at en guppe maskerte anarkister startet en demonstrajon i Soho Square. Også i Red Lion Square og Trafalgar Square oppstod det mindre protester.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media