43 drept etter sammenstøt i Somalia

Kampene fortsetter mellom regjeringsstyrkene og militante islamister.

43 DREPT: Kraftige sammenstøt mellom regjeringsstyrkene, AU og islamistiske al-Shabaab. Her er bilde av de somalisiske regjeringsstyrkene fra en tidligere anledning. Foto: REUTERS/Mowliid Abdi/Scanpib
43 DREPT: Kraftige sammenstøt mellom regjeringsstyrkene, AU og islamistiske al-Shabaab. Her er bilde av de somalisiske regjeringsstyrkene fra en tidligere anledning. Foto: REUTERS/Mowliid Abdi/Scanpib Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kampene står mellom islamistiske al Shabaab-krigere og somaliske regjeringsstyrker støttet av soldater fra Den afrikanske unionen AU.

43 dreptSomaliske regjeringsstyrker og soldater fra Den afrikanske union(AU) kjempet i dag mot islamistiske al-Shabaab-krigere i den somaliske hovedstaden Mogadishu. Sammenstøtene førte til at minst 43 mennesker ble drept.

Den somaliske regjeringen og AU-styrkene har ikke fått kontroll over opprørernes fotfeste i hovedstaden til tross for internasjonal støtte og trening, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Vi har drept 40 krigere fra al Shabaab, og vi vil fortsette å drive denne gruppen tilbake. Vi har nå drevet den bort fra de tre nordre distriktene i Mogadishu, sa parlamentarikeren Salad Ali Jelle, som var involvert i dagens kamper.

Denne helga har opprørerne tatt over et område nært presidentpalasset, ifølge viseborgermester Abdifitah Shawey.

- AU-styrkene har vært med i kampen fordi opprørerne bare var en kilometer unna presidentpalasset, sa Shawey, som videre informerte om at de hadde mistet tre soldater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer