43 drept i sammenstøt på Filippinene

Regjeringsstyrkene slo til mot geriljaleir.

RYKKER INN: Filippinske regjeringssoldater gjøre seg klare til å kjempe mot ekstremistgrupper på øya Basilan. Minst 43 personer ble drept i kraftige sammenstøt i går. Foto: REUTERS/SCANPIX
RYKKER INN: Filippinske regjeringssoldater gjøre seg klare til å kjempe mot ekstremistgrupper på øya Basilan. Minst 43 personer ble drept i kraftige sammenstøt i går. Foto: REUTERS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 23 regjeringssoldater og over 20 muslimske opprørere tilknyttet al-Qaida ble drept i et kraftig sammenstøt i den sørlige delen av Filippinene onsdag, skriver NTB.

Den regionale kommandanten, general Benjamin Dolorfino, sier 400 soldater og politimenn gikk til samtidig angrep på to leirer tilknyttet Abu Sayyaf-geriljaen på øya Basilan, ifølge Associated Press (AP).

Troppene var på jakt etter lederskikkelsene Khair Mundus og Furuji Indama, men det er ikke klart om de ble drept i sammenstøtene.

Styrkene fant flere bomber, feller og om lag 15 skytevåpen i terrorleirene, ifølge AP.

- Bombene var klar til å sprenges, sier kontreadmiral Alex Pama til AP, og mener de kan ha vært tiltenkt nært forestående terrorangrep.

Abu Sayyaf har rundt 400 geriljasoldater på Basilan og naboøya Jolo. Gruppen står på USAs liste over terrororganisasjoner, og står bak en rekke bombinger, kidnappinger og likvidering av gisler. De mottar trolig penger fra al-Qaida, melder AP.

De fleste av de døde soldatene ble drept av snikskyttere, ifølge general Dolorfino, melder NTB.