43 FN-soldater tatt til fange av væpnet gruppe

På Golanhøydene mellom Israel og Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En væpnet gruppe har tatt 43 FN-soldater til fange på Golanhøydene mellom Israel og Syria, melder FN torsdag.

Ytterligere 81 FN-presonell skal være omringet, melder AP.

Det skal være FN-ansatte i UN Disengagement Observer Force (UNDOF), som overvåker grenseområdet mellom Syria og Israel, som er fanget.

Per 31. mars 2014 hadde UNDOF en uniformert styrke på 1 260 fra Fiji, Filippinene, India, Irland, Nederland og Nepal. I tillegg kom en internasjonal og lokal sivil stab. I tilknytning til operasjonen arbeidet det internasjonale militærobservatører i UNTSO.

13 norske offiserer tjenestegjør i UNTSO, per oktober 2013. Fem av observatørene skal være stasjonert i i Syria.

Forsvaret har i ettermiddag jobbet for å avklare statusen til de fem.

- Alle er i sikkerhet. Det ser ut til at alle som er tatt tilhører UNDOF og at UNTSO ikke er involvert i det hele tatt, sier presseoffiser Brynjar Stordal ved Forsvarets operative hovedkvarter til Dagbladet.

Han opplyser at FN nå vurderer sikkerheten til alle sine styrker i området og at det norske forsvaret vil forholde seg til FNs anbefalinger.

Utenriksdepartementet har foreløpig ikke fått noen beskjed om at det skal være nordmenn blant de kidnappede FN-soldatene.

De norske offiserene skal tidligere denne uka ha måttet søke tilflukt i bomberom på grunn av situasjonen, får Dagbladet opplyst.

Israel bekreftet i går at syriske opprørere hadde tatt kontroll over en grensepost mellom Israel og Syria ved Golanhøydene, etter harde kamper.

Dagbladet kommer tilbake med mer.