Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Jordskred på Filippinene:

43 mennesker funnet døde - frykter flere titalls er levende begravd

Over 70 mennesker fryktes omkommet etter at tyfonen Mangkhut utløste et jordskred på øya Luzon på Filippinene. 43 er funnet døde.

REDNINGSAKSJON: Minst 30 personer er fremdeles savnet etter jordskredet i Itogon på Filippinene. Foto: REUTERS/Erik De Castro / NTB Scanpix
REDNINGSAKSJON: Minst 30 personer er fremdeles savnet etter jordskredet i Itogon på Filippinene. Foto: REUTERS/Erik De Castro / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En talsmann for landets president opplyste søndag kveld lokal tid at det bare er funnet én overlevende, men redningsarbeidet og letingen etter de savnede pågår fortsatt. Ifølge CNN er minst 36 fortsatt savnet mandag morgen.

Raset rammet en treetasjes trebygning der gruvearbeidere og deres familier hadde søkt tilflukt. Bygningen ble tidligere brukt som oppholdsrom for gruvearbeiderne, men var nå omgjort til kapell.

Anklager prest

President Rodrigo Duterte har anklaget presten i landsbyen Barangay Ucab for tragedien.

- Kirken raste sammen. Hvis dere hadde byttet ut presten der, ville ikke kapellet ha rast sammen. Prester er dumme, sa Duterte ifølge avisa Philippine Star.

Filippinske myndigheter har nå gitt ordre om at virksomheten ved alle små gruver nord i landet skal stanses midlertidig, melder Reuters. I tillegg har situasjonen medført store utfordringer for områdets bønder, da rismarkene er så oversvømte at avlingene ikke kan høstes.

En halv million påvirket

Ifølge CNN er det fremdeles usikkert hvor hardt rammet flere av de mer avsidesliggende områdene er. Flere av dem er isolert etter at veiene er rammet av ras.

Ifølge tall fra myndighetene er mer enn en halv million mennesker fordelt på 433 mindre byer påvirket.

Tyfonen passerte Filippinenes nordlige deler lørdag og fortsatte deretter mot Kina. Over to millioner mennesker er blitt evakuert i Kina, og titusener av båter fikk ordre om å legge til kai før uværet rammet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!