43 omkom i sykehusbrann i Moskva

Rehabiliteringssykehus for narkomane sannsynligvis påtent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En brann i et sykehus for narkomane i Moskva natt til lørdag krevde 43 menneskeliv, opplyser brannmannskaper.

Brannen i Moskvas sykehus for rehabilitering av narkomane i brøt ut 1.40 natt til lørdag lokal tid. 42 av de omkomne var kvinner, fordi brannen brøt ut i sykehusets kvinnefløy, opplyser Viktor Klimkin, sjef for branninspeksjonen i Moskva.

Ytterligere ti personer er hardt skadet.

En talsmann for krisedepartementet mener brannen sannsynligvis var påsatt.

Det var 177 pasienter og 15 pleiere i den åtte etasjer høye bygningen da brannen startet. Vinduene var sperret av og det var bare en utgang fra sykehuset.

I tillegg var veggene dekket med plastikk. Det gjorde røyken ekstra farlig, mange mistet raskt bevisstheten og døde, sier Klimkin.

- Vi har tidligere sjekket bygningen og funnet flere brudd på brannsikringsreglene, sier han, og legger til at branninspeksjonen tidligere har bedt om rettens kjennelse for å få stengt bygningen, som ble bygd på 1950-tallet.

Brannen er trolig den mest dødelige i Moskva siden 1977, da 42 mennesker mistet livet i brann i det gigantiske Rossijahotellet i sentrum av Moskva.

43 DØDE: 43 mennesker omkom da det brøt ut brann ved et rehabiliteringssykehus for narkomane i Moskva. Brannen var sannsynligvis påsatt. Foto: SCANPIX
43 DØDE: 43 mennesker omkom da det brøt ut brann ved et rehabiliteringssykehus for narkomane i Moskva. Brannen var sannsynligvis påsatt. Foto: SCANPIX Vis mer

(NTB)