430 SAS-piloter klare for streik fra torsdag

Mot innspurt hos riksmekleren.

PÅ BAKKEN FRA TORSDAG ?  430 SAS-piloter er inn i siste døgn meklingen med arbeidsgiveren. En eventuell streik vil ikke berøre langdistanseflyene til SAS i første omgang. Her SAS-fly på bakken på Arlanda i Stockholm.Foto: Johan Nilsson,TT / NTB Scanpix.
PÅ BAKKEN FRA TORSDAG ? 430 SAS-piloter er inn i siste døgn meklingen med arbeidsgiveren. En eventuell streik vil ikke berøre langdistanseflyene til SAS i første omgang. Her SAS-fly på bakken på Arlanda i Stockholm.Foto: Johan Nilsson,TT / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Meklingen mellom SAS og pilotene i selskapet fortsetter onsdag. Dersom partene ikke blir enige, blir det pilotstreik fra torsdag morgen.

Riksmeklerens kontor opplyser til NTB at meklingen fortsatt pågår onsdag formiddag.

Meklingsfristen er ved midnatt natt til torsdag.

Det er de norske pilotene i Norsk Cockpitforbund og SAS Norge Pilotforening (SNF) som møter SAS hos Riksmekleren i Oslo.

Til sammen 430 piloter blir tatt ut i streik fra torsdag morgen dersom partene ikke kommer til enighet.

Ifølge Dagens Næringsliv ønsker SAS en mer fleksibel fellesavtale for pilotene.

Blant annet ønsker selskapet flere piloter på jobb om sommeren. Avisa skriver at SAS' langdistanseruter vil gå som normalt dersom det blir streik.

(NTB).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer