4300 AF Stat-medlemmer i streik

Analysene av promilletester ved Rettstoksikologisk institutt på Rikshospitalet er blant virksomhetene som blir rammet når Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) neste uke trapper opp streiken i statlig sektor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ytterligere 1505 AF-medlemmer kommer med i streiken over helgen. Opptrappingen omfatter Statens Helsetilsyn, Kystverket, Luftfartsverket, Rikshospitalet og en rekke utdanningsinstitusjon er.

Oslo, Akershus, Telemark, Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Troms er fylkene som blir ytterligere streikerammet.

- Vi trapper opp streiken for å understreke alvoret i situasjonen, sier leder Anders Folkestad i AF Stat. Folkestad opplyser at streiken i stat og kommune etter opptrappingen koster AF 10 millioner kroner i uka.

AF-lederen regner med at den opptrappede streiken vil gi disse virkningene i neste uke: Flere streikende sykepleiere på Rikshospitalet vil ramme poliklinisk virksomhet og analysearbeidet ved Rettstoksikologisk institutt. Streiken i Kystverket og lostjenesten vil føre til forsinkelser av frakt og i båttrafikken, blant annet ved Mongstad, Kårstø og i Grenland.

Luftfartsverket i Bergen og Kristiansund blir hardere rammet av streik, noe som fører til at flygingene til og fra Nordsjøen blir forsinket og begrenset.

Utvidet streik i hele utdanningssektoren vil ramme eksamensavviklingen for et stort antall elever.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer