4300 AF Stat-medlemmer i streik

Analysene av promilletester ved Rettstoksikologisk institutt på Rikshospitalet er blant virksomhetene som blir rammet når Akademikernes Fellesorganisasjon (AF) neste uke trapper opp streiken i statlig sektor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ytterligere 1505 AF-medlemmer kommer med i streiken over helgen. Opptrappingen omfatter Statens Helsetilsyn, Kystverket, Luftfartsverket, Rikshospitalet og en rekke utdanningsinstitusjon er.

Oslo, Akershus, Telemark, Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Troms er fylkene som blir ytterligere streikerammet.

- Vi trapper opp streiken for å understreke alvoret i situasjonen, sier leder Anders Folkestad i AF Stat. Folkestad opplyser at streiken i stat og kommune etter opptrappingen koster AF 10 millioner kroner i uka.

AF-lederen regner med at den opptrappede streiken vil gi disse virkningene i neste uke: Flere streikende sykepleiere på Rikshospitalet vil ramme poliklinisk virksomhet og analysearbeidet ved Rettstoksikologisk institutt. Streiken i Kystverket og lostjenesten vil føre til forsinkelser av frakt og i båttrafikken, blant annet ved Mongstad, Kårstø og i Grenland.

Luftfartsverket i Bergen og Kristiansund blir hardere rammet av streik, noe som fører til at flygingene til og fra Nordsjøen blir forsinket og begrenset.

Utvidet streik i hele utdanningssektoren vil ramme eksamensavviklingen for et stort antall elever.

(NTB)