DØDSTALLET STIGER: Redningsmannskapene har funnet totalt 431 døde mennesker etter fergeulykken på Yangtze-elven i Kina mandag. Elleve personer er fortsatt savnet. Foto: EPA/WU HONG
DØDSTALLET STIGER: Redningsmannskapene har funnet totalt 431 døde mennesker etter fergeulykken på Yangtze-elven i Kina mandag. Elleve personer er fortsatt savnet. Foto: EPA/WU HONGVis mer

431 bekreftet omkommet etter båtulykken i Kina

Tallet har økt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskapene har funnet totalt 431 døde mennesker etter fergeulykken på Yangtze-elven i Kina mandag. Elleve personer er fortsatt savnet.

Det bekreftet en talsmann for den kinesiske regjeringen søndag formiddag.

Turistbåten med 456 mennesker om bord kantret og begynte å synke, angivelig etter å ha blitt truffet av en tornado, mandag kveld. Kun 14 personer er berget, og det antas at de siste elleve også er døde.

De fleste om bord var pensjonister, men passasjerlisten viste at det var mennesker fra 3 til 83 år på båten. Båtkatastrofen er den verste i Kina på nesten 70 år.

Blant dem som kom fra ulykken med livet i behold, er båtens kaptein og hovedmaskinist. De har siden tirsdag sittet i varetekt og er blitt avhørt av politiet. Etter ulykken forklarte de at båten ble truffet av en syklon og sank i løpet av få minutter.

Den innledende etterforskningen har fastslått at fergen ikke var overlastet da ulykken inntraff, og at det var nok redningsvester om bord.

(NTB)