DE FALNES DAL: Her har Francisco Franco vært begravet side om side med fiender siden sin død i 1975, nå vil regjeringen flytte graven hans til et mindre hellig sted. Foto: Susana Vera, Reuters/NTB Scanpix.
DE FALNES DAL: Her har Francisco Franco vært begravet side om side med fiender siden sin død i 1975, nå vil regjeringen flytte graven hans til et mindre hellig sted. Foto: Susana Vera, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer

44 år etter sin død blir diktatoren kastet ut

Den spanske regjeringen vil flytte graven til den tidligere diktatoren Francisco Franco, dette er familien hans uenig i. Nå har regjeringen gitt familien et ultimatum.

Familien til Francisco Franco har nå 10 dager på å bestemme hvor de vil forflytte levningene etter den tidligere spanske diktatoren, skriver CNN.

Hvis familien ikke bestemmer seg innen den gitte tidsfristen, så får den sittende regjeringen bestemme hvor Francos levninger skal flyttes.

Bakgrunnen for det gitte ultimatumet er at det sittende sosialistiske partiet (PSOE) vil flytte graven før Spanias neste valg, der partiet kan miste regjeringsmakten.

Partiet har lenge lovet å flytte graven til et annet sted. De vil ikke ha noe av at en brutal fascistisk diktator får en slik hyllest som han får på det nåværende gravstedet.

Gravlagt på hellig grunn

Stedet Franco er gravlagt, ligger en time nordvest for Madrid, og kalles de falnes dal (Valley Of The Fallen, Valle de los Caídos). Gravplassen er til minne om soldater som falt under den spanske borgerkrigen, og blir sett på som hellig.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Prøveperiode*

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr for måned. 0,03 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr for uke. 7,86 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr for 6 måneder. 2,49 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • * Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.