44-årig bergenser trakasserte ung jente - moralsk forkastelig fastslår tingretten

Bergenseren sendte seksuelle tilnærmelser og intime meldinger til et barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 44 år gammel mann fra Bergen er dømt til fengsel i ni måneder for omfattende seksuell trakassering av en ung jente på 14 år. Mannen - som er en tidligere kjenning av politiet - er også funnet skyldig i drapstrusler mot en NAV-ansatt.

Flere ganger truet bergenseren en ansatt ved NAV med å drepe henne. Drapstrusler ble framført over telefonen og ved sms.

I en av tekstmeldingene til sosialkuratoren skrev 44-åringen:

«Du skal dø. Jeg skal personlig skjære ut øynene på deg».

Trakassering Til politiet har 44-åringen forklart at han sendte meldingene for å trakassere henne, og at han «ikke tåler trynet hennes».

Ved siden av de uhyggelige truslene til en sosialkurator i NAV, ble 44-åringen også dømt i Bergen tingrett for å ha trakassert en 14 år gammel jente.

I dommen heter det:

«Han sendte henne tekstmeldinger og meldinger på Facebook som var intime, som inneholdt bilder av ham selv og avdøde Sigrid Giskegjerde Schjetne samt åstedet for drapet på Schjetne».

Bergen tingrett fant det bevist at 44-åringen hadde sendt en rekke krenkende meldinger til den 14 år gamle jenta.

Bergenseren hadde blitt venner med den unge jenta på Facebook.

I rettsboka heter det:

«Meldingene hadde tidvis seksuelt og intimt innhold, og jenta opplevde meldingene som plagsomme og nærgående. Av meldingene framgår det at tiltalte oppholdt seg i nærheten av henne, visste hvor hun bodde og hadde henne under oppsyn. Jenta var på dette tidspunktet 14 år gammel. Tiltalte sendte bilder av seg selv, blant annet et bilde hvor han er iført finlandshette. På et tidspunkt befant han seg i Oslo hvor han deltok i letingen etter Sigrid Giskegjerde Schjetne, og han sendte da bilde av Giskegjerde Schjetne og et bilde fra åstedet hvor hun ble funnet».

Og videre:

«Retten finner at meldingene etter sitt innhold og omfang helt klart krenket jentas fred og var plagsomme. Retten finner også at noen av meldingene både etter sitt innhold og omstendighetene var direkte skremmende, spesielt meldingene som omhandlet Sigrid Giskegjerde Schjetne og bildet tiltalte sendte av seg selv iført finlandshette og bombejakke».

Og videre:

Retten finner at tiltaltes atferd klart kan karakteriseres som moralsk forkastelig. Det er her tale om en voksen mann på 44 år som stadig sender seksuelle tilnærmelser og intime meldinger til et barn på 14 år. Hun var ikke en kjenning av ham, mottok således tilnærmelsene fra en helt ukjent person hun ikke visste noen ting om.

- Grov sak - Dette er en meget spesiell og grov sak. Fornærmede er et barn som over tid har blitt trakassert, sier politiadvokat Duc Van Nguyen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet. Han aktorerte saken i retten.

44-åringen ble i Bergen tingrett dømt til ni måneders fengsel.

FINLANDSHETTE: Med ansiktet gjemt bak en finlandshette, sendte 44-åringen bilde av seg selv til den 14 år gamle jenta.
FINLANDSHETTE: Med ansiktet gjemt bak en finlandshette, sendte 44-åringen bilde av seg selv til den 14 år gamle jenta. Vis mer