44-åring fikk fire år for overgrep

En 44 år gammel mann fra Stavanger er i Stavanger tingrett dømt til fire års fengsel for overgrepet mot to mindreårige jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 44 år gammel mann fra Stavanger er i Stavanger tingrett dømt til fire års fengsel for overgrepet mot to mindreårige jenter.

Overgrepene fant sted fra sensommeren 2008 til mars 2010. Jentene var åtte og ni år gamle da overgrepene startet, skriver Rogalands Avis.

44-åringen var omgangsvenn med stefaren til de to jentene og var blant annet barnevakt da overgrepene skjedde, ifølge dommen.

44-åringen nektet for overgrepene, men ble ikke trodd av retten. Retten slo fast at jentene i ?ere dommeravhør har gitt nøkterne og konsistente beskrivelser av hva som har skjedd.

I tillegg la retten vekt på at 44-åringen har erkjent ett overgrep og at han er dømt for tilsvarende overgrep i 2003. I 2004 ble han også dømt for 23 tilfeller av blotting der halvparten av tilfellene var rettet mot jenter under 16 år.

Statsadvokat og aktor Tore Kulstad ville at 44-åringen skulle dømmes til fengsel i fem og et halvt år, men retten mente dette var for strengt.

I formildende retning ble det lagt noe vekt på at saken var blitt gammel før den kom for retten. I tillegg til fengselsstraffen ble 44-åringen dømt til å betale hver av jentene 120.000 kroner i oppreisningserstatning.

(NTB)