Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seksuell omgang med mindreårige:

44-åring møtte 15-åring på fotballskole i 2003. Nå er han dømt for seksuallovbrudd

Ble kjent med en av jentene på fotballskole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 44 år gammel mann fra Oslo er dømt for seksuell omgang med to jenter under 16 år.

Mannen har erkjent forholdene, og fikk i Oslo tingrett fem måneders fengselsstraff, hvor to måneder ble gjort betinget, for den seksuelle omgangen som fant sted i perioden 2003-2004.

Fotballskole

44-åringen og en av jentene ble kjent med hverandre da jenta var deltaker på en fotballskole for barn sommeren 2003.

Da var mannen i starten av 30-åra, mens jenta var 15 år. Mannen hadde et ansvar for lederne på fotballskolen, går det fram av dommen. Mannen og jenta utviklet et vennskapsforhold, og opprettholdt kontakten etter fotballskolens slutt.

De to jentene ble så venner da de startet på samme skole. På et tidspunkt høsten 2003 ble også den andre jenta introdusert for mannen. Etterhvert utviklet også dette seg til en seksuell relasjon.

Først henlagt

I 2012 ble en av kvinnene gravid, og fikk en voldsom psykisk reaksjon, går det fram av dommen. Det var først da hun forstod at det som hadde skjedd for 11 år siden kunne være straffbart.

Hun anmeldte saken i juni 2013, men politiet henla den i juni 2014. Henleggelsen ble påklaget, og politiet foretok nye avhør, blant annet av venninnen fra skoletiden som også hadde hatt sex med mannnen.

Da kom sannheten fra, og den andre kvinnens status ble endret fra vitne, til fornærmet.

De to fornærmede kvinnene i saken har fått utbetalt 40 000 kroner hver i voldsoffererstatning.

Menneskerettigehetsbrudd

Mannen ble straffet til 5 måneders fengsel, hvor to av disse var betinget. Retten la vekt på at saken hadde hatt lang liggetid hos politiet.

At 44-åringen måtte vente i tre år før saken ble behandlet, fant retten at utgjorde et brudd på Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen artikkel 6, om at en siktet har krav på å få behandlet saken sin innen rimelig tid.

Dette fikk forholdsvis stor betydning for en reduksjon i lengden på fengselsstraffen, dels ved at deler av straffen ble gjort betinget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!