LIVSTRUENDE SKADD:  En 44 år gammel mann er truffet av flere skudd under det politiet tror er et oppgjør blant kriminelle i den sørsvenske byen Malmö. Han kjørte denne bilen som havnet i en hekk da han mistet kontrollen. Foto: Scanpix 
Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
LIVSTRUENDE SKADD: En 44 år gammel mann er truffet av flere skudd under det politiet tror er et oppgjør blant kriminelle i den sørsvenske byen Malmö. Han kjørte denne bilen som havnet i en hekk da han mistet kontrollen. Foto: Scanpix Foto: Johan Nilsson / SCANPIXVis mer

44-åring skutt i narko-oppgjør

Livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 44 år gammel mann er truffet av flere skudd under det politiet tror er et oppgjør blant kriminelle i den sørsvenske byen Malmö. Gjenger kriger om andeler av narkotikamarkedet og om uoppgjort gjeld.


Mannen som skjøt 44-åringen, skal ha brukt et automatvåpen, skrev Malmö-avisen Sydsvenska Dagbladet fredag. Byen ble rett før jul rystet av kraftige ungdomsopptøyer, men det er uklart om skyteepisoden natt til fredag hadde sammenheng med dette gatebråket.


- Det handler trolig om et indre oppgjør i underverdenen, sier Martin Carlsson ved politiet i Skåneregionen til Sydsvenska Dagbladet. Kort etter skytingen fant politiet en brennende bil i utkanten av Malmö-forstaden Oxie.


Mannen som ble truffet av skuddene er en kjenning av politiet, og han skal ha fått livstruende skader. Tidlig fredag morgen hadde politiet ikke pågrepet noen gjerningsmann, og de ville heller ikke opplyse om 44-åringen tilhører gjengmiljøene i Malmö.


I desember ble Malmö-bydelen Rosengård herjet av opptøyer, etter at ungdommer ble kastet ut av en kjeller som ble brukt som moské. Politiet måtte sette inn bulldoser for å rydde gatene i området for rester etter urolighetene.


(NTB)