44-åring tiltalt for Kløfta-drapet

62-åring knivstukket på gård i fjor.

FEM PÅGREPET: Fire menn og en kvinne ble pågrepet etter drapet på Ihle gård i fjor. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FEM PÅGREPET: Fire menn og en kvinne ble pågrepet etter drapet på Ihle gård i fjor. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 44 år gammel mann er tiltalt for å ha drept en 62 år gammel mann på Kløfta i Akershus i mai i fjor.

Statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltalen, melder Romerikes Blads nettutgave.

Det var søndag 25. mai i fjor at en 62 år gammel mann ble funnet knivdrept i en kjellerleilighet på Kløfta. Politiet var blitt varslet om at mannen hadde falt på en kniv, men da de kom til stedet, slo de fast at det trolig dreide seg om et drap.

Politiet pågrep fem personer som var i boligen - fire menn og en kvinne. Alle ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, eller medvirkning til dette.

Ifølge naboer som uttalte seg til VG Nett etter drapet i fjor, hadde det tidligere vært fester i boligen som 44-åringen disponerte, og det hadde i perioder vært noe bråk. Flere av de involverte i saken var kjenninger av politiet.

Ifølge Dagbladet var flere av de siktede gjester på den lokale kinarestauranten Rosa før drapet skjedde. Restauranteieren opplyste at gjestene spiste og drakk alkohol, kranglet og var høylytte.

44-åringen som nå er tiltalt i saken, mener han er uskyldig.

- Han holder fast på at han er uskyldig. Han benekter at han har noe med dette å gjøre, sier mannens forsvarer John Arild Aasen.

44-åringen sier han ikke husker annet enn at han fant 62-åringen død på terrassen og forsøkte gjenopplivning.

Når hovedforhandlingen starter i Øvre Romerike tingrett 22. juni, vil 44-åringen ha tilbrakt 13 måneder i varetekt. Det er satt av fire dager til saken.

(NTB)