Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

44 druknet i gresk farvann

Barn er blant de omkomne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

44 migranter, blant dem flere barn, druknet tidlig fredag morgen i tre forskjellige kantringer på vei fra Tyrkia til de greske øyene i Egeerhavet.

Den første ulykken skjedde da en trebåt kantret ved den greske øya Kalolimnos like utenfor Tyrkias kyst. Åtte migranter, blant dem to barn, druknet.

Den andre ulykken skjedde utenfor øya Farmakonisi, nord for Kalolimnos og i kort avstand fra den tyrkiske kysten. Det skal også ha vært en tredje båtulykke. Den greske kystvakten meldte først at 21 personer omkom, men tallet på ofre ble senere økt til 44.

- 26 overlevende har blitt fraktet til øya Kalolimnos. De var i en seilbåt laget av tre, sier en talsmann for kystvakten.

Det er uklart hvor mange som var om bord, men det kan ha vært så mange som 70-100 mennesker. Migrantene som la ut fra den tyrkiske kysten i retning Farmakonisi, benyttet også en trebåt.

Båten kantret da den traff noen skjær like etter midnatt. Tre helikoptre og patruljebåter fra den greske kystvakten, med bistand fra EUs grensemyndighet Frontex, deltok i redningsaksjonen fredag formiddag. Lokale fiskefartøy var også med.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media