Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

44 personer evakuert etter at ras tok med seg småbåthavn og skapte flodbølge

Raset skal ha vært en kilometer bredt.

SPERRINGER: Det er satt opp sperringer rundt rasområdet. Foto: Terje Næss
SPERRINGER: Det er satt opp sperringer rundt rasområdet. Foto: Terje Næss Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kai på Nord-Statland i Namdalseid i Nord-Trøndelag har rast ut i havet, melder Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Flodbølge rammet småbåthavn. Politiet på veg, er den korte meldinga fra politiets operasjonssentral.

Politiet fikk meldinga klokka 16.31 i dag.

44 personer er evakuert, melder NTB.

Tok med seg kaia og veien - Det har gått et ras som har tatt med seg en kai og en vei. Vi har akkurat kommet til stedet og prøver å skaffe et bilde av hva som har skjedd. Det er flere nødetater på stedet, og vi får bistad fra dykkere og kystvakt, de er til stede om cirka et kvarter, sier Morten Evensen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Politiet har ikke fått inn meldinger om at noen personer skal være involvert i raset.

- Nå jobber vi for å skaffe et bilde av hva som har skjedd og undersøker om noen personer som kan være involvert. Raset som gikk utløste en flodbølge, etter det vi vet nå. Så det er trolig raset som tok med kaia, sier Evensen.


- Første meldingene vi har fått er at raset er en kilometer bredt. Det er ikke sett folk på stedet, men vi kan ikke utelukke at folk tatt, sier operatør Tor Olav Bentzen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.

Ras på andre siden av fjorden Politiet tror raset som førte til flodbølgen skjedde på den andre siden av fjorden.

Undersøkelser viser at raset har gått på motsatt side av Namsenfjorden, på Otterøya, i området Tjuven. Politiet mener at raset har ført til en stor bølge, som har rammet Statland i området Sjøtrøa, og ført til en utglidning av masser i sjøen.

Bølgen har også rammet småbåthavna på Statland og et settefiskanlegg som er i området. Politiet undersøker om flere områder på Statlandsiden kan være rammet av bølgens, skriver politiet i en pressemelding.

Det er ikke meldt om savnede eller skadde personer etter raset og bølgen, og politiet mistenker heller ikke at noen er savnet eller skadd.
44 personer evakuert etter steinras og flodbølge Politiet tror raset skjedde på andre siden av fjorden.


Hele Norges coronakart