Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

4400 år gammelt gravkammer funnet i Egypt

Arkeologer har oppdaget et 4400 år gammel gravkammer i nærheten av de berømte pyramidene på Giza-platået utenfor Kairo, opplyser egyptiske myndigheter.

TILHØRTE KVINNE: Graven skal ha tilhørt en kvinne med navnet Hetpet, som arkeologene tror sto nær de egyptiske kongelige i det femte dynastiet, som varte i årene fra 2494 til 2345 før Kristus. Foto: AP/APTN/Scanpix
TILHØRTE KVINNE: Graven skal ha tilhørt en kvinne med navnet Hetpet, som arkeologene tror sto nær de egyptiske kongelige i det femte dynastiet, som varte i årene fra 2494 til 2345 før Kristus. Foto: AP/APTN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Graven skal ha tilhørt en kvinne med navnet Hetpet, som arkeologene tror sto nær de egyptiske kongelige i det femte dynastiet, som varte i årene fra 2494 til 2345 før Kristus.

Kammeret ble åpnet for pressen lørdag. Det er laget av murstein og har veggmalerier i god stand som viser Hetpet i scener med jakt og fiske.

GRAVKAMMER: Arkeologer har oppdaget et 4400 år gammel gravkammer i nærheten av de berømte pyramidene på Giza-platået utenfor Kairo, opplyser egyptiske myndigheter. Foto: Amr Abdallah Dalsh / reuters /Scanpix
GRAVKAMMER: Arkeologer har oppdaget et 4400 år gammel gravkammer i nærheten av de berømte pyramidene på Giza-platået utenfor Kairo, opplyser egyptiske myndigheter. Foto: Amr Abdallah Dalsh / reuters /Scanpix Vis mer

Andre bilder viser aper. I faraoenes tid ble aper holdt som husdyr, blant annet for å plukke frukt. Et bilde viser også en ape som danser foran et orkester.

Det egyptiske departementet for oldtidsminner opplyser at utgravningene på stedet begynte i oktober. Arkeologer har gjort oppdagelser i området siden 1800-tallet, og Mostafa al-Waziri, som har ledet prosjektet, tror det er mer å finne.

– Det vi ser over bakken i Egypt utgjør ikke mer enn 40 prosent av hva som finnes i dypet, sier han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!