45 121 nye millionærer i Norge på ett år

Hver tiende nordmann har millionformue.

VELFYLT KONTO: Hver tiende nordmann har ganske mye mer enn noen småkroner på kontoen, nemlig en millionformue. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
VELFYLT KONTO: Hver tiende nordmann har ganske mye mer enn noen småkroner på kontoen, nemlig en millionformue. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke sånn at det bare er i Lotto-bygda Verdal det jevnlig blir nye millionærer.

Formuene vokser i stor fart over hele landet.

I dag kommer skattetallene for 2013, og de viser at det har vært et kraftig hopp i antall nordmenn med sjusifret beholdning på kontoen.

Hver tiende I 2013 var det 519 547 millionærer i Norge, det er en oppgang på 45 121 siden året før.

Dette betyr at over hver tiende av oss har millionformue.

For å søke i skattelistene på Skatteetaten.no må du logge deg inn via ID-porten med MinID. Men nå er det ikke lenger fritt fram for å søke på hvem man vil uten at det blir oppdaget. Fra i år kan du nemlig få vite hvem som har søkt på deg i skattelistene.

- Ved å klikke på en fane inne i søket får du en statistikk som viser hvem som har søkt på deg. Du får opp navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.

Lavere inntekt? Er inntekten oppgitt i skattelistene lavere enn det du faktisk tjente?

Det er fordi inntekten som oppgis i skattelistene er såkalt alminnelig inntekt, altså nettoinntekt. Dette er summen av inntekter, minus alle fradrag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.