SJEKKET: 45-åringen skal ha sjekket opp jenta på chatten i det populære spillet Wordfeud. Bildet er fra et spill mellom to nordmenn, som ikke har noe med saken å gjøre. Foto: Handout / Scanpix
SJEKKET: 45-åringen skal ha sjekket opp jenta på chatten i det populære spillet Wordfeud. Bildet er fra et spill mellom to nordmenn, som ikke har noe med saken å gjøre. Foto: Handout / ScanpixVis mer

45-åring mistenkt for å ha voldtatt 14-åring han møtte på Wordfeud

Jentas venninner slo alarm om forholdet til den svenske kommunetoppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I Sverige i desember i fjor møtte den 45 år gamle mannen den 14 år gamle jenta gjennom Wordfeud, et spill for nettbrett og mobiltelefoner.

- De begynte å skrive til hverandre i chattefunksjonen i spillet Wordfeud, sier aktor Cecilia Aronsson til Värmlands Folkblad.

Kjente ikke hverandre Mannen er leder for en avdeling i en kommune i Värmland. Han ble hentet av politiet på arbeidsplassen sin etter at en 14 år gammel jente slo alarm om det som hadde skjedd, skriver Värmlands Folkblad. Jenta er også fra Värmland.

Uka etter de først hadde kontakt, avtalte de å møtes for å ha sex.

De skal ikke ha kjent hverandre fra før, de fikk kontakt gjennom å ha valgt å spille mot en tilfeldig motstander.

- Det har ikke vært vold, tvang eller trusler om vold, sier aktoren til Värmlands Folkblad. Men siden jenta er under 15 år regnes det som voldtekt av barn.

- Visste det var galt 45-åringen ble arrestert den 26. januar, og han innrømmer at han hatt sex med jenta.

- Han visste at det var galt, han har gjentatt det flere ganger. Han angrer, sier Aronsson.

Saken kom fram i lyset da jenta fortalte sine venner om det som hadde skjedd, det var disse vennene som kontaktet rådgiveren på skolen.

Mannens advokat, Bertil Moreau, vil ikke kommentere saken, skriver Aftonbladet.