Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

4,5 års fengsel for dop-voldtekter

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om fire og et halvt års fengsel for en 31 år gammel mann som er tiltalt for å ha fotografert og hatt sex med åtte kvinner etter å ha dopet dem ned.- Latterlig lav straff, mener 31-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saken mot 31-åringen startet etter at en 26 år gammel kvinne anmeldte mannen for voldtekt. Kvinnen trodde at det var amfetamin hun fikk av mannen, men sovnet da hun tok stoffet. Hun våknet ikke før nærmere et døgn senere, da den tiltalte hadde samleie med henne.

Under ransakingen av mannens leilighet beslagla politiet flere hundre bilder av kvinner som sov eller var bevisstløse i seksuelle situasjoner.

Selvmotsigende forklaringer

Forsvarer for 31-åringen, Søren Hellenes, mener hans klient må frifinnes for sexovergrepene. Hellenes trakk i avslutningsprosedyren blant annet frem flere av de fornærmede kvinnenes forklaringer i retten, og sa at de fleste hadde forklart seg selvmotsigende.

- Når de påstår at de ikke hadde gitt 31-åringen tillatelse til å ta bilder og ha sex med dem, og i det andre øyeblikket forteller at de ikke husker noe, er dette selvmotsigende, sa hun.

Aktor, statsadvokat Kjetil Omholt, sa i sin prosedyre at 31-åringen har gjort seg skyldig i grove forbrytelser. Han beskrev den tiltalte som utspekulert og mente at han hadde planlagt alle episodene. Ettersom det ikke finnes rettspraksis for lignende saker i Norge, har det vært vanskelig å finne fram til en passende straff, sa Omholt. Derfor har han sett på episodene i denne saken som voldtekter.

- Latterlig lav straff

NRK snakket med den tiltalte 31-åringen i en av pausene. Han var overrasket over aktors påstand på fire og et halvt års fengsel.

- Det var jo latterlig lite, sa han og fortsatte: - Hadde jeg lest om en fyr i avisa som hadde fått en sånn dom for det jeg er tiltalt for, ville jeg reagert på den milde straffen, sa han.

31-åringen hevder imidlertid at kvinnene frivillig har vært med på det som har skjedd, og at kvinnene betalte narkotikagjeld til ham ved å la seg fotografere i nedverdigende sitatuasjoner.

- Det var kanskje litt lusent gjort av meg å utnytte dem slik, men de ga meg i hvert fall tillatelse, sa 31-åringen til NRK.

Dom i saken faller i løpet av neste uke.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media