LEGGER UT IGJEN: Nye passasjerer på vei inn på Vision of the Seas, som i kveld legger ut på et ni dagers cruise rundt de britiske øyer.  Bare timer tidligere la skipet til kai med det Dagbladet får beskrevet som hundrevis av syke passasjerer etter utbrudd av noroviruset på båten. Foto: Bjørn Langsem /Dagbladet
LEGGER UT IGJEN: Nye passasjerer på vei inn på Vision of the Seas, som i kveld legger ut på et ni dagers cruise rundt de britiske øyer. Bare timer tidligere la skipet til kai med det Dagbladet får beskrevet som hundrevis av syke passasjerer etter utbrudd av noroviruset på båten. Foto: Bjørn Langsem /DagbladetVis mer

45 cruisepassasjerer lagt på isolat

Nytt diarécruise for Vision of the Seas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I mars ble hundretalls passasjerer på Vision of the Seas slått ut med diaré og oppkast av noroviruset.

Noroviruset forårsaker omgangssyke, og oppstår ofte i lukkede og halvlukkede samfunn, for eksempel sykehus, fengsler og cruiseskip der mennesker fra ulike steder kommer sammen for første gang.

Nå har passasjerer på det gigantiske cruiseskipet Vision of the Seas igjen blitt rammet. 45 personer fra reisefølget som la til kai i Oslo i dag har vært så syke at de har ligget på isolat på båten i et forsøk på å redusere smittespredningen. Reisefølget på opp under 2000 mennesker har vært på et fem dagers cruise fra Oslo via Amsterdam i Nederland og Brügge i Belgia.

- I vårt reisefølge ble syv av tolv syke, alle med diaré og oppkast, forteller en kvinne som ønsker å være anonym til Dagbladet.

- Vi måtte ned og melde fra hver gang, og det var lange køer. Det var flere som ikke klarte å holde seg i køen. På toalettene var det fullt av folk som kastet opp, forteller kvinnen.

- Beklagelig og tristEllen Stebekk, markedssjef i Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL), bekrefter at passajerer har blitt syke med norovirus på skipet.

- Det stemmer at det har vært sykdom ombord. Det er veldig beklagelig og trist, sier Stebekk.

Hun opplyser at 45 passasjerer ble behandlet på sykestua og holdt i isolasjon.

RENGJØRES: Matsalen på "Vision of the Seas" (bildet) skal atter rengjøres og desinfiseres for å ta knekken på smittekilden som nok en gang har plaget passasjerer. Foto: RCCL
RENGJØRES: Matsalen på "Vision of the Seas" (bildet) skal atter rengjøres og desinfiseres for å ta knekken på smittekilden som nok en gang har plaget passasjerer. Foto: RCCL Vis mer

- Legen ombord melder om milde tilfeller, de fleste har kommet seg etter 24 timer, sier Stebekk.

Vision of the Seas hadde utbrudd av det samme viruset to ganger i mars. Stebekk avviser at båten kan ha båret på viruset hele tiden.

- Det er definitivt isolerte utbrudd, sier Stebekk.

Etter at Dagbladet skrev om saken første gang i formiddag, har flere passasjerer tatt kontakt.

- Det var mange hundre syke. I vårt reisefølge på seks ble alle dårlige. Men det verste var å se folk besvime i spisesalen, forteller en kvinne til Dagbladet.

- 45 mennesker ble lagt på isolasjon, men hvor mange som oppsøkte lege har vi ikke tall på, men dét tallet er nok større enn 45, det tror jeg nok, sier Stebekk i RCCL.

Nytt cruise i ettermiddagVision of the Seas legger ut på nytt cruise fra Oslo med oppunder 2000 nye passasjerer i ettermiddag for et ni dagers cruise rundt de britiske øyene.

- Vi jobber nå intenst på skipet, og har satt i gang Clean sheet barrier for å sørge for at viruset blir helt borte. Vi føler oss sikre på at vi får bukt med dette før de nye passasjerene går ombord, sier Stebekk.

NYE REISENDE: Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) insisterer på at det er trygt for nye reisende å legge ut med båten. Foto. Bjørn Langsem / Dagbladet
NYE REISENDE: Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) insisterer på at det er trygt for nye reisende å legge ut med båten. Foto. Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer