45 drept av bilbombe

For andre dag på rad rammet en bilbombe irakere i vervingskø. Amerikanske militærkilder knytter gårsdagens angrep til al Qaida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En bilbombe eksploderte ved den nye irakiske hærens vervingskontor i Bagdad om lag klokken 07.40 (05.40 norsk tid). 45 personer ble drept - de fleste av dem irakiske menn som sto i kø for å verve seg til den nye, amerikanskstøttede irakiske hæren, melder CNN.

Ofrene sto i kø og ventet på at vervingskontoret skulle åpne da bomben eksploderte.

- Selvmordsangrep

CNN melder at kilder har fortalt at også dagens angrep dreier seg om et selvmordsangrep.

Amerikanske styrker har nå sperret av området omkring eksplosjonsstedet.

I går ble minst 50 mennesker drept og omkring 70 såret da en selvmordsbomber utløste en bombe i en bil utenfor en politistasjon sør for Bagdad.

Gårsdagens bombe rammet irakere som sto i kø for å verve seg til den USA-støttende politistyrken.

Knyttes til al Qaida

Den amerikanske hærens talsmann i Bagdad, brigadegeneral Mark Kimmitt, sier at gårsdagens bombe bar «fingeravtrykk» av al Qaida.

Selv om ingen gruppe har påtatt seg ansvaret for aksjonen, men amerikanerne mener å se spor av operasjoner som er beskrevet i et 17 sider langt brev de tror stammer fra jordaneren Abu Musab al-Zarqawi, skriver CNN.

Amerikanere mener at al-Zarqawi har tilknytning til al Qaida, selv om han ikke er medlem av organisasjonen.

Brevet ble funnet på al Qaida-kureren Hassan Ghul i januar. Ghul opplyste at al-Zarqawi var forfatteren av brevet.

Brevet oppfordrer ifølge amerikanerne til selvmordsangrep og bilbomber mot sjiamuslimske mål for å framkalle en borgerkrig mellom sunnimuslimer og sjiamuslimer i Irak.

SJEKKES:</B> Amerikanske styrker stopper en irakisk ambulanse for sikkerhetskontroll før den får kjøre inn til stedet der en bilbombe drepte minst 20 mennesker i dag tidlig.