45 drept under forlovelsesseremoni

Maskerte menn åpnet ild med automatvåpen og kastet granater.

SØRGER OVER DE DREPTE:  Maskerte menn med automatvåpen og granater drepte over 40 personer under et bryllup sørøst i Tyrkia. Foto: AP Photo/CIHAN via APTN/Scanpix
SØRGER OVER DE DREPTE: Maskerte menn med automatvåpen og granater drepte over 40 personer under et bryllup sørøst i Tyrkia. Foto: AP Photo/CIHAN via APTN/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Under et angrep som varte i 15 minutter ble 45 personer drept og flere skadd i en liten landsby i nærheten av byen Mardin sørøst i Tyrkia.

Det blodige angrepet skjedde under en forlovelsesseremoni i natt.

Ifølge TV-kanalen CNN Turk oppsto det en kraftig krangel mellom familiene til den kommende bruden og brudgommen, som endte med massakren.

Mange av de drepte og sårede skal være kvinner og barn. Det er ikke kjent om bruden og brudgommen overlevde.

Automatvåpen og granater

Rundt midnatt stormet fire menn inn i lokalet der de feirende var samlet. Mennene, som var maskert, åpnet ild og kastet håndgranater mot gjestene, sier fungerende guvernør i Mardin Ahmet Ferhat Ozen til Reuters.

To jenter har ifølge guvernøren fortalt at de overlevde fordi de ble liggende under likene av de døde.

Ifølge guvernøren ble 17 personer skadd. Tilstanden for flere av dem er kritisk og dødstallet kan øke, opplyser han.
Politiet er nå sendt til stedet for å forfølge gjerningsmennene.

Landsbyen er omringet av soldater og media har ikke fått slippe inn. Meldingene om hva som er skjedd er derfor noe sprikende.

Enkelte melder at det skal ha vært bare to personer bak angrepet. Antallet døde bekreftes imidlertid av innenriksminister Besir Atalay.

Det ble først meldt at angrepene skjedde under et bryllup, men senere viste det seg at det hadde vært en forlovelsesseremoni.

Ahmet Can dro fra Bilge for å ta med seg den skadde nevøen til sykehus. Han forteller om skrekkelige scener til tyrkisk media.

- Du kunne ikke tro dine egne øyne. Det var forferdelig, sa han til kanal 24, ifølge ABC News.

Rivaliserende milits
Lokale medier skriver at familiene både på bruden og brudgommens har medlemmer som tilhører statsstøttede militsgrupper, så kalte Landsbyvakter.
Disse er opprettet for å kjempe mot den kurdiske separatistbevegelsen PKK i området.

Bilge ligger i nærheten av byen Mardin i et område som stort sett er befolket av kurdere og der den kurdiske separatistbevegelsen PKK er aktiv.

Innenriksministeren avviser at PKK var involvert.

Det er ikke klart om Landsbyvakten hadde noe med drapene å gjøre.