45 drept ved våpenfabrikk

Minst 45 personer ble drept og 100 såret i to selvmordsangrep i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var et massivt angrep. To menn skal ha sprengt seg i lufta utenfor fabrikken i løpet av et vaktskifte. Selvmordsbomberne kom til fots og sprengte seg i lufta med mindre enn ett minutts mellomrom, sier politisjef Nasir Durrani.

Selvmordsbomberne detonerte sprengstoffet utenfor to porter ved industriområdet i Wah, om lag 30 kilometer nordvest for hovedstaden Islamabad.

- Det er 45 personer som er bekreftet døde i eksplosjonen. Tallet på sårede er veldig høyt, og vi samler nå inn informasjon, sier polititalsmann Sardar Shahbaz.
Arbeiderne var på vei hjem
Torsdagens angrep er det andre etter at president Pervez Musharraf kunngjorde sin avgang mandag, og det øker presset på den vaklende koalisjonsregjeringen.

Flere hundre arbeidere var på vei ut av industrikomplekset da de to selvmordsbomberne slo til.

- Eksplosjonen skjedde da de ansatte var på vei ut etter endt arbeidsdag, og det var veldig mange mennesker der, sier Zaheer Shar i den private ambulansetjenesten Ehdi.

- Så langt er over 100 sårede fraktet til sykehus. Vi har 25 ambulanser i arbeid, og også fabrikkansatte driver redningsarbeid.


25 000 arbeidere
Pakistan har konsentrert forsvarsindustrien sin i Wah, og om lag 25 000 personer arbeider i det enorme industrikomplekset med å lage militært materiell, sprengstoff og våpen på om lag 15 fabrikker.

- Det lå døde over alt, og sårede fulle av blod skrek etter hjelp, sier øyenvitnet Shah, som driver en bensinstasjon på stedet.

- Mange av de sårede manglet bein eller hender. Jeg kunne se kroppsdeler som hang i trærne, fremholder han.

Pakistan har siden juli i fjor opplevd en rekke voldsaksjoner og opprørsangrep, spesielt nordvest i landet, og flere hundre personer er drept.

(NTB)

VAR PÅ VEI HJEM: Arbeiderne på våpenfabrikken i Pakistan var på vei ut etter endt arbeidsdag da selvmordsbomberne slo til. Foto: Scanpix
VAR PÅ VEI HJEM: Arbeiderne på våpenfabrikken i Pakistan var på vei ut etter endt arbeidsdag da selvmordsbomberne slo til. Foto: Scanpix Vis mer