HARDT RAMMET: Notar er en av eiendomsmeglerne som er hardest rammet av finanskrisa. Flere konkorer er konkurs, og totalt 163 meglere har mistet jobben. Foto: SCANPIX
HARDT RAMMET: Notar er en av eiendomsmeglerne som er hardest rammet av finanskrisa. Flere konkorer er konkurs, og totalt 163 meglere har mistet jobben. Foto: SCANPIXVis mer

45 meglerforetak borte i Oslo

På landsbasis kan et av fire eiendomsmeglerkontorer være borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

2008 var et annus horribilis for norske eiendomsmeglere. Bare i Oslo var det kroken på døra for 45 foretak.

Tall fra Kredittilsynet viser at disse foretakene enten gikk konkurs eller valgte å si fra seg bevillingen, skriver lokalavisen Aften. Eiendomsmeglerkjedene Notar og Quick finnes ikke lenger i hovedstaden.

Flere Notar-selskaper gikk konkurs like før jul, og totalt 163 meklere i firmaet mistet jobben.

- Mange av kontorene som nå står igjen har gjort de grepene som er nødvendige for å overleve, men noe gjenstår. Jeg vil anslå at vi nå har unnagjort to tredeler av slankekuren, sier Christian Dreyer, leder i Norges Eiendomsmeglerforbund.

I dag har 184 eiendomsmeglerforetak bevilling i Oslo, 37 færre enn på samme tid i fjor. Totalt er 45 foretak lagt ned i Oslo i løpet av 2008.

Likevel er ikke slankekuren over ennå. Kjedene varsler enda flere stengte kontorer neste år. Men mens en kjede som Ring Eiendomsmegling legger ned, går Eiendomsmegler1 motsatt vei og åpner nye kontorer i Nydalen og på Majorstuen samt på Strømmen i Akershus allerede i januar.

- Vi mener dette er et godt tidspunkt å ta markedsandeler på, sier administrerende direktør Odd Nymark.

Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund sa til Dagens Næringsliv i helgen at rundt 150, eller om lag 25 prosent av landets meglerkontorer, kan ha forsvunnet i løpet av 2008.

(NTB)