Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

45 pågrepet i narkoaksjon i Bodø

Salten-politiet på offensiven mot narkotikamiljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I løpet av dagen har politiet i Bodø aksjonert mot en rekke adresser i Bodø, skriver Avisa Nordland.

24 pågrepet i dag
Leder og ordensseksjonen ved Salten politidistrikt, Bent-Are Eilertsen, forteller at 24 personer ble pågrepet bare i dag.

- Vi har jobbet hele høsten opp mot miljøet og diverse personer. Vi hadde en opptrapping for dagens aksjon uka før. Da pågrep vi 21 personer, sier Eilertsen til Dagbladet.

De i alt 45 pågrepne er personer i 20-35-årsalderen, og politiet har i hovedsak beslaglagt hasj og amfetamin.

Store beslag
Eilertsen forteller at de har gjort en del beslag også tidligere i høst, og at politiet denne gangen hadde ei liste over adresser de besøkte. Det er snakk om både selgere og brukere.

- Vi hadde ikke forventet veldig store beslag, men vi hadde et enkeltbeslag på 250 gram hasj og et annet på 100 ecstasy-tabletter.

Ifølge Bent-Are Eilertsen har de aller fleste blitt presentert et forelegg, som de har vedtatt. De som har andre narkotikasaker vil få sakene sine lagt sammen.

Privatadresser og asylmottak
- Hva er årsaken til offensiven?

- Vi har hatt mer eller mindre beslag gjennom hele høsten, og prøver å holde oss oppdatert på narkotikamiljøet. Vi hadde for eksempel en stor sak i august der vi beslagla 3,5 kilo hasj.

Eilertsen sier at politiet slo til mot flere privatadresser og 3-4 asylmottak i Salten.

Ifølge Avisa Nordland hadde bodøpolitiet beslaglagt 69,5 g hasj, 7,1 g amfetamin og 137 tabletter i opptrappningen til aksjonen.

Eilertsen sier til Dagbladet at det ikke er skaffet en oversikt over dagens beslag, men at det handler om 2-300 gram hasj, endel heroin, amfetamin, ectacy-tabletter, marihuana, fleinsopp og andre typer tabletter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media