Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

45 personer siktet etter narkotikaaksjon

På Sunnmøre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Sunnmøre gjennomførte i november den mest omfattende narkotikaaksjonen i år i distriktet. Resultatet ble at 45 personer er siktet i 50 straffesaker.

Politiet har gjort 80 beslag av narkotika, penger, våpen og tyvegods. Etterforskningen av de mest omfattende sakene foregår fortsatt.

- Det største enkeltbeslaget var langt over grensen for grov narkotikakriminalitet og i lokal sammenheng var dette et stort beslag, sier politimester Jon Steven Hasseldal i Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med hvor mye narkotika som er blitt beslaglagt i aksjonen.

Årets storaksjon var rettet mot personer som politiet allerede hadde under oppsikt, samt de mest aktuelle stedene for bruk, oppbevaring og omsetning av narkotiske stoffer på nordre Sunnmøre. Flere av de siktede er gamle kjenninger av politiet, men også personer som var ukjente for politiet ble pågrepet og siktet.

Mange av de mer enkle og opplagte straffesakene i forbindelse med aksjonen er allerede ferdig etterforsket og oppgjort.

- Nesten halvparten av sakene ble avgjort med forelegg i løpet av de to dagene aksjonen varte, og fem ble henlagt fordi det ikke var straffbare forhold. De som gjenstår har gått til rettsapparatet, hovedsakelig som tilståelsessaker, men de mest alvorlige kan nok ende i lengre fengselsstraffer, understreker Hasseldal.

(NTB)