Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

45 sivile drept i syriske flyangrep mot IS

Den syriske regjeringens fly angrep en IS-kontrollert by i Nord-Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Helikoptre og jagerfly slapp tønnebomber på boligområder og industrisoner i byene al Bab og Qabaseen, nordøst for Aleppo, torsdag og natt til fredag, ifølge lokale vitner og den britiske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

45 sivile skal være drept og 175 såret. Et lokalt vitne i byen Qabaseen, Yousef Al-Saadi, sa at det ikke var noen væpnede grupper i området da markedet i byen ble angrepet.

Flere regjeringsangrep Syriske medier meldte ingenting om angrepet på al Bab, en by på 100.000 innbyggere som har vært mål for en rekke angrep siden offensiven mot IS ble trappet opp.

Ifølge SOHR har syriske regjeringsstyrker trappet opp flyangrepene i de opprørskontrollerte områdene de siste tre dagene. SOHR sier at minst 115 sivile er drept i over 470 flyangrep i de siste 72 timene, både i Nord-Syria og i forsteder til Damaskus. 

Danner koalisjon Torsdag ble det også klart at de mange opprørsgruppene i Syria som kjemper mot president Bashar al-Assad danner en koalisjon. Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)  har de militære motstandsgruppene avtalt å danne en allianse ved navn Shamiyya fronten. Koalisjonen inkluderer også fraksjoner fra den Islamske Front, som ble resultatet av en sammenslåing av opprørsgrupper i fjor.

Mujahideen Army, de Noureddin al-Zinki brigadene og andre grupper skal også ha sluttet seg til koalisjonen. Gruppene har annonsert en «total fusjon under ett flagg og et forent lederskap», sier observatørgruppen ifølge nyhetsbyrået Reuters

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media