45 sivile drept i syriske flyangrep mot IS

Den syriske regjeringens fly angrep en IS-kontrollert by i Nord-Syria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Helikoptre og jagerfly slapp tønnebomber på boligområder og industrisoner i byene al Bab og Qabaseen, nordøst for Aleppo, torsdag og natt til fredag, ifølge lokale vitner og den britiske eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

45 sivile skal være drept og 175 såret. Et lokalt vitne i byen Qabaseen, Yousef Al-Saadi, sa at det ikke var noen væpnede grupper i området da markedet i byen ble angrepet.

Flere regjeringsangrep Syriske medier meldte ingenting om angrepet på al Bab, en by på 100.000 innbyggere som har vært mål for en rekke angrep siden offensiven mot IS ble trappet opp.

Ifølge SOHR har syriske regjeringsstyrker trappet opp flyangrepene i de opprørskontrollerte områdene de siste tre dagene. SOHR sier at minst 115 sivile er drept i over 470 flyangrep i de siste 72 timene, både i Nord-Syria og i forsteder til Damaskus. 

Danner koalisjon Torsdag ble det også klart at de mange opprørsgruppene i Syria som kjemper mot president Bashar al-Assad danner en koalisjon. Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR)  har de militære motstandsgruppene avtalt å danne en allianse ved navn Shamiyya fronten. Koalisjonen inkluderer også fraksjoner fra den Islamske Front, som ble resultatet av en sammenslåing av opprørsgrupper i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer