Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

450 000 er drevet på flukt i Mali

Militante islamister har tatt kontroll over de nordlige delene.

Militante islamister i gruppen Movement for Oneness and Jihad in West Africa (MUJAO) står vakt ved en flyplass i Gao. 450 000 mennesker er drevet på flukt i Mali, etter at militante islamister har tatt kontroll over de nordlige delene. Foto:  AFP PHOTO / ROMARIC OLLO HIEN / NTB SCANPIX
Militante islamister i gruppen Movement for Oneness and Jihad in West Africa (MUJAO) står vakt ved en flyplass i Gao. 450 000 mennesker er drevet på flukt i Mali, etter at militante islamister har tatt kontroll over de nordlige delene. Foto: AFP PHOTO / ROMARIC OLLO HIEN / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 450.000 mennesker er drevet på flukt fra sine hjem i Mali, etter at militante islamister har tatt kontroll over de nordlige delene av det vestafrikanske landet.

Ifølge en fersk FN-rapport har 260.000 mennesker flyktet til naboland og lever nå i FN-leire, mens 175.000 er på flukt i eget land.

Flesteparten har flyktet fra militante islamister som siden militærkuppet 22. mars har tatt kontroll over byer som Timbuktu, Kidal og Gao.

Islamistene skal ha bånd til terrornettverket al-Qaida og har innført sharialover i områdene de kontrollerer.

Ifølge FN lever mange av flyktningene i Mali under svært vanskelige forhold og mangler både mat og vann. Mange av dem har også søkt tilflukt i områder som er rammet av tørke, og titusenvis trues av sult og sykdom.

FN anslår at det nå er om lag 4,6 millioner mennesker i Mali som har behov for matvarehjelp utenfra.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media