Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

450 sivile slipper ut fra beleiret flyktningleir i Syria

Vært innestengt i sju måneder.

FORFERDELIGE FORHOLD:  Før revolusjonen startet mot Bashar al-Assad og hans regime i Syria, bodde det rundt 150.000 mennesker i flyktningleiren Yarmouk, like utenfor Damaskus. I dag bor det rundt 18.000 folk her, under grusomme forhold. Foto: UNRWA photos
FORFERDELIGE FORHOLD: Før revolusjonen startet mot Bashar al-Assad og hans regime i Syria, bodde det rundt 150.000 mennesker i flyktningleiren Yarmouk, like utenfor Damaskus. I dag bor det rundt 18.000 folk her, under grusomme forhold. Foto: UNRWA photos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter sju måneders beleiring fikk enkelte familier forlate den palestinske flyktningleiren Yarmouk sør i Damaskus. De forteller om ekstreme forhold for dem som er igjen.

- Det er katastrofalt. Folk dør bokstavelig talt av sult. Vi kokte urter og kaktusbiter som vi fant på jordene like ved huset vårt, som vi spiste for å overleve, sier Khulud Shebab, en småbarnsmor som sier hun er overlykkelig over å være ute av leiren, ifølge NTB.

Umenneskelige forhold Syrias regjering og palestinske grupper har brukt måneder på å forhandle fram avtalen som gjør at Khulud og familien hennes kan slippe ut.

Umm Alaa er en annen småbarnsmor som har fått forlate leiren sammen med sine fem barn.

- Jeg vet ikke hvor jeg skal reise nå, men jeg ville absolutt ut, selv om det betyr at jeg må sove på gata, sier hun.

Dagbladet
skrev i forrige uke om de forferdelige forholdene de rundt 18.000 menneskene i Yarmouk lever under.

Har nesten ikke mat Det første hun vil er å få sønnen til et barnesykehus i Damaskus. Han lider av akutt feilernæring og dystrofi (underutvikling).

Regjeringens beleiring begynte i sommer og er et forsøk på å tvinge opprørere til å forlate området. De siste månedene har leiren så å si vært avskåret fra humanitær hjelp. FN har fått lov til å bringe inn noe hjelp de to siste ukene, men det dekker langt fra behovet.

Før krigen bodde 150.000 mennesker, både palestinere og syrere, i leiren. Nå er det 18.000 igjen.
(NTB)

VENTER PÅ FORSYNINGER:  Helt siden juni i fjor har rundt 18.000 syrere vært innesperret i flyktningleiren Yarmouk, på grunn av kamphandlinger mellom opprørerne og regimet. I forrige uke gikk hjelpeorganisasjoner ut og ba om å få komme inn i leiren med livsnødvendig mat og medisiner. Foto: UNRWA photos
VENTER PÅ FORSYNINGER: Helt siden juni i fjor har rundt 18.000 syrere vært innesperret i flyktningleiren Yarmouk, på grunn av kamphandlinger mellom opprørerne og regimet. I forrige uke gikk hjelpeorganisasjoner ut og ba om å få komme inn i leiren med livsnødvendig mat og medisiner. Foto: UNRWA photos Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!