45.000 PC-er angrep Telenor-kunder

To større kunder styrte kritisk samfunnsstruktur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Telenor fikk internasjonal hjelp da to større norske Telenor-kunder for halvannen måned siden ble utsatt for et massivt dataangrep fra 45.000 fjernstyrte PC-er i 65 land.

De to Telenor-kundene styrer kritisk samfunnsstruktur, opplyste direktør Berit Svendsen i Telenor Nordic Fixed på et seminar i regi av Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) tirsdag.

Svendsen vil verken opplyse hvilken infrastruktur eller hvilke Telenor-kunder angrepet var rettet mot, men bekrefter at Nasjonal sikkerhetsmyndighet og internasjonal dataekspertise ble engasjert i jakten på å identifisere og nøytralisere angriperen eller angriperne.

- Både Telenor og Nasjonal sikkerhetsmyndighet har høy datakompetanse, og er dessuten knyttet til internasjonale kompetansenettverk som kan aktiveres i tilfelle større dataangrep mot viktige samfunnsinstitusjoner og infrastruktur, sier Svendsen.

NTB

LITE OPPLYSNINGER: Direktør Berit Svendsen i Telenor Nordic Fixed informerte om det massive dataangrepet på et seminar i dag, men ville ikke gå i detaljer.