Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

46-åring arrestert i forbindelse med April-forsvinningen

Familien kjenner til mannen.

SAVNET: 5-åringen April Jones forsvant sporløst i 19-tiden mandag kveld. Foto: Dyfed-Powys Politiet/ EPA
SAVNET: 5-åringen April Jones forsvant sporløst i 19-tiden mandag kveld. Foto: Dyfed-Powys Politiet/ EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):En 46-år gammel mann er arrestert i forbindelse med forsvinningen av fem år gamle April Jones, melder Skynews i kveld.

Politiet sier til nyhetskanalen at de fortsetter søket etter den lille jenta som sist ble sett på sin sykkel sammen med venner i nærheten av sitt hjem i Wales i 19-tiden i går kveld.

Lokal mann Etterforskningsleder Reg Bevan i Dyfed-Powys politiet sier til Skynews at den mistenkte ble arrestert i 16-tiden i ettermiddag, og at de «aktivt har lett etter ham».

46-åringen skal være lokal, og kjører en bil som likner på den politiet etterlyser. Mannen gikk langs veien noen kilometer fra tettstedet, da han ble pågrepet av politiet.

Ifølge lokale medier vet Aprils familie hvem mannen er, men de er ikke i slekt.

Politiet ser også på hvorvidt forsvinningen av femåringen har en sammenheng med en annen bortføring i Aberystwyth-området for en uke siden.

Gikk inn i en bil På en pressekonferanse i dag forklarte etterforskningsleder Bevan at April gikk inn i på førersiden av det som kan ha vært en Land Rover.

- Indikasjonene er at hun gikk inn i bilen frivillig. Det er ingenting som tyder på at det var en kamp da hun gikk inn i bilen, opplyser han.

Politiet tror likevel at April er kidnappet.

Et annet barn skal ha sett at jenta gikk inn i bilen.

- Foreldres mareritt Foreldrene skal være helt ute av seg av redsel.

- At et barn skal bli borte på denne måten er enhver families verste mareritt, påpeker Bevan.

Politi og store letemannskaper finkjemmer området rundt den lille walisiske landsbyen Machynlleth. 

Machynlleth har bare drøyt 2000 innbyggere, og flere hundre frivillige deltar nå i en storstilt leteaksjon på jorder og i skogen ved landsbyen.

SAVNET: En plakat etterlyser den lille jenta i en rundkjøring på hennes hjemsted i Machynlleth i Wales. Ifølge lokale medier etterforsker politiet saken som en mistenkelig bortføring. Foto: Rebecca Naden / Reuters
SAVNET: En plakat etterlyser den lille jenta i en rundkjøring på hennes hjemsted i Machynlleth i Wales. Ifølge lokale medier etterforsker politiet saken som en mistenkelig bortføring. Foto: Rebecca Naden / Reuters Vis mer