46-åring meldte seg for politiet: - Det er ikke hvem som helst som kommer inn og sier «jeg har gjort dette»

Innrømmet at han skjøt, forklarte hvor våpenet lå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDRIKSTAD/OSLO (Dagbladet): Politiet har pågrepet og siktet en 46 år gammel mann for å ha drept en 37-åring i Enggata i Fredrikstad i går kveld.

Det kommer fram på en pressekonferanse på Fredrikstad politihus i formiddag.

Mannen meldte seg selv for politiet rundt midnatt, og har ifølge politiet samarbeidet godt i løpet av natta og morgenen.

- Han erkjenner kjennskap til skytingen, men foreløpig ikke straffskyld, opplyser politiet.

Advokat Arild Holden i Advokatfirmaet Elden skal møte den siktede 46-åringen i Fredrikstad seinere i dag. Advokat John Chr. Elden har bistått klienten fra start.

Våpen funnet Den siktede 46-åringen er norsk statsborger innvandret fra Jugoslavia, og den avdøde var 37 år, norsk statborger og opprinnelig fra Iran. Verken den drepte eller drapssiktede er registert av politiet for straffbare saker.

- Relasjonen mellom de to kan vi ikke gå inn på, sier politiadvokat Arild Eikaas til Dagbladet.

Er de i familie?

- Det vet jeg ikke, men nei, jeg tror ikke det, sier politiadvokaten.

Politiet har funnet et våpen, som de er sikre på er drapsvåpenet.

- Det er snakk om et åsted for et skuddrap, så det er klart det var mye blod der, sier Eikaas etter pressekonferansen.

Politiet sier de er sikre på at mannen som meldte seg, er gjerningspersonen.

- Da han kom til oss bestemte vi oss for å konsentrere oss om hans beskrivelser, han fortalte blant annet hvor våpenet lå. Vi er sikre på at det er ham på grunn av opplysningene han har gitt oss. De stemmer hittil. Det er ikke hvem som helst som kommer inn og sier «jeg har gjort dette», sier Eikås.

Har naboer klaget på bråk ved bopelen tidligere?

- Ikke meg bekjent, sier Eikaas.

Siden siktede ikke erkjenner straffskyld, betyr det at han mener dette var en ulykke?

- Det kan vi ikke si noe om på nåværende tidspunkt, da det går på motiv og forklaringer. Vi sier ikke at det har vært en ulykke, sier Eikaas til Dagbladet.

DRAPSSIKTET MELDTE SEG:  Politiadvokat Arild Eikaas (til venstre)  leder drapsetterforskningen i Fredrikstad. Her sammen med politioverbetjent Jan Ekeberg på pressekonferansen hos politiet i Fredrikstad i formiddag. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET.
DRAPSSIKTET MELDTE SEG: Politiadvokat Arild Eikaas (til venstre) leder drapsetterforskningen i Fredrikstad. Her sammen med politioverbetjent Jan Ekeberg på pressekonferansen hos politiet i Fredrikstad i formiddag. FOTO: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET. Vis mer

Klokka var 20.15 lørdag da politiet fikk en melding om skyting på en adresse i Enggata.

Gikk til aksjon 37-åringen var allerede død da politiet kom til stedet.

Bevæpnet politi gikk til aksjon mot boligen, hvor de fant den avdøde, og startet så jakten på en eller flere gjerningsmenn.

- Vi fikk melding om en skyteepisode. Nå har jeg fått bekreftet at den personen er død, så vi står overfor en drapssak. Vi etterforsker nå bredt, både teknisk og taktisk, sa Aina Mykland, innsatsleder Østfold politidistrikt, til Dagbladet lørdag kveld.

Enggata ble sperret av etter drapet, og politiet lette med hund og helikopter rundt hager og hus i nærheten av åstedet.

Ba drosjene holde utkikk
En person ble innbrakt for kontroll, men ble seinere dimmitert.

I går kveld ba politiet drosjesjåførene i Fredrikstad være på utkikk etter en mann med dette signalementet:

«Etterlysning fra politiet: Mann utenlandsk opprinnelse, mørk og hvit stripet t-skjorte, 34-45 år, mørkt normalt kort hår. Sett ved Enggata i Fredrikstad klokka 20.15.»

SØKTE MED HUND:  Politi på jakt etter en eller flere gjerningsmenn i Fredrikstad lørdag kveld etter at en mann i 40-årene ble funnet død i Enggata i Østsiden. Foto: Johnny Larsen, NTB Scanpix.
SØKTE MED HUND: Politi på jakt etter en eller flere gjerningsmenn i Fredrikstad lørdag kveld etter at en mann i 40-årene ble funnet død i Enggata i Østsiden. Foto: Johnny Larsen, NTB Scanpix. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer