Seksuelle overgrep:

46-åring siktet på ny for gjentatte seksuelle overgrep mot stedatter. 17-åringen drar til stefaren fordi hun får hasj

- Stygg og alvorlig sak, sier bistandsadvokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 22. september ble en mannlig norsk statsborger med pakistansk bakgrunn varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett siktet for gjentatte seksuelle overgrep mot sin fraseparerte kones datter (17).

Han er ikke tidligere straffedømt, men har tidligere vært siktet for seksuelle overgrep mot stedattera i perioden fra 2003 til 2011, men saken ble henlagt av Riksadvokaten i april 2014 på bevisets stilling.

- Dette er en veldig alvorlig og stygg sak. Vi har tillit til at politiet gjør grundige undersøkelser for å få kartlagt alle detaljer i saken, sier bistandsadvokaten til 17-åringen, Brit Kjelleberg, til Dagbladet.

Bilde

Ifølge kjennelsen opphørte kontakten en stund mellom 17-åringen og stefar etter henleggelsen, men 17-åringen gjenopptok kontakten høsten i fjor.

46-åringen, som fortsatt bor sammen med sin fraseparerte kone, nekter for den påståtte seksuelle omgangen med stedattera.

I en ny fengslingskjennelse av 19. oktober, går det fram at politiet har funnet et bilde av den fornærmede 17-åringen på stefarens telefon. Bildet viser 17-åringen delvis avkledd bakfra, og er tatt i stefarens bolig.

Mannen er nå varetektsfengslet i fire nye uker på bakgrunn av unndragelses- og gjentakelsesfare.

Avhengig av hasj

Den 17 år gamle jenta, som lider av et rusproblem og som i flere år har vært under barnevernets omsorg, har i avhør gitt uttrykk for at hun «nærmest tvangsmessig dras mot morens hjem, der siktede er og overgrepene påstås å være begått; fordi hun får hasj som hun er avhengig av, av siktede, selv om hun også vet at hun da blir gjenstand for uønsket seksuell aktivitet».

Etter det Dagbladet forstår, etterforskes nå teorien om at stefaren har utnyttet stedatteras avhengighetsforhold til hasj for å skaffe seg den seksuelle omgangen.

17-åringen, som skal lide av alvorlige psykiske lidelser, har uttalt at hun røyker hasj for å døyve opplevelsen av den seksuelle aktiviteten.

Mor i rullestol

Politiadvokat Tina Helleland opplyser at de seksuelle overgrepene skal ha foregått fra høsten i fjor, og fram til pågripelse nå september i år.

- Nå etterforskes saken for fullt. Det er gjort en del vitneavhør, det er tatt beslag i elektroniske bevis og den fornærmede har også vært til undersøkelse på overgrepsmottak, sier Helleland til Dagbladet.

Selv om 17-åringen er under barnevernets omsorg, skal ikke de ha midler eller adgang til å hindre 17-åringen å oppsøke leiligheten hvor de seksuelle overgrepene skal ha funnet sted.

Fornærmedes mor bruker ifølge kjennelsen rullestol, og skal lide av en alvorlig personlighetsforstyrrelse, og skal dermed være ute avstand til å forhindre at de seksuelle overgrepene skjer.

Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med 46-åringens forsvarer.