46 barn reddet fra Boko Haram denne uka

- Terrorister ble også drept, sier talsmann for hæren.

REDDET: 59 personer ble reddet fra Boko Haram i dag av den nigerianske hæren. På dette bildet trer noen av de frigjorte av lasteplanet på en militær lastebil. Foto: AFP / NTB Scanpix
REDDET: 59 personer ble reddet fra Boko Haram i dag av den nigerianske hæren. På dette bildet trer noen av de frigjorte av lasteplanet på en militær lastebil. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nigerianske hæren informerte i dag om at de har frigjort 59 mennesker holdt til fange av Boko Haram, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Blant dem var 25 barn, 29 kvinner og fem eldre menn.

- I løpet av angrepet ble en rekke terrorister drept, sa Tukur Gusau, talsmann for det nigerianske militæret.

Dager uten mat Gislene ble frigjort da militæret stormet to av leirene til terrororganisasjonen i Konduga-distriktet i staten Borno i Nigeria.

- Vi ble tvunget til å gå flere dager uten mat før hæren reddet oss, sa en av frigjorte gislene Mallam Modu Goni til reportere ifølge AFP.

Tidligere den uka informerte hæren om at de hadde frigjort 30 andre gisler, inkludert 21 barn.

Tusenvis av gisler Boko Haram har kidnappet tusenvis av sivile i Nigeria. Terrororganisasjonen har også tvunget jenter og unge kvinner til å bli selvmordsbombere.

I midten av juli i år ble minst ni personer drept i et selvmordsangrep i Nigeria i byen Damaturu.

De to selvmordsbomberne, ei kvinne og ei jente på 10 år, angrep fredagsbønnen i byen, hvor folk feiret siste dagen av den muslimske høytida eid, ifølge nyhetsbyrået AFP.

I løpet av en knapp uke har selvmordsbomere drept minst 47 mennesker i befolkede områder i Kamerun og Nigeria.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer