Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

46 drept i hevntokt i helga

Skolebarn, sivile og soldater drept i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag ble 17 sjiamuslimer funnet drept og halshugget i byen Balad, nord for Bagdad. Den skrekkelige drapsbølgen lørdag og søndag er trolig hevn for disse drapene, melder det irakiske innenriksdepartementet.

- Sjiamuslimske militante drepte minst 46 sunnimuslimer i helga i Balad, sier en talsmann for innenriksdepartementet til AP.

Drapsbølge tross portforbud

Etter at sjiamuslimene var funnet drept, ble byen regelrett beleiret av politistyrker og et fortforbud ble innført. Likevel rammet massedrapene byen. Lik gjennomhullet av kulehull ble dumpet utenfor Balads sykehus i morgentimene, sier en anonym leder på sykehuset.

Militæret bekrefter drapstallene og sier hele 63 mistenkte er arrestert, både sunni- og sjiamuslimer.

I tillegg drepte en rekke bomber i Kirkuk ti mennesker, blant dem to skolejenter utenfor en skole i sentrum av byen.

Det amerikanske forsvaret melder at fem soldater mistet livet i helga.

Rammer nasjonsbyggingen

image: 46 drept i hevntokt i helga

Regjeringen melder søndag ettermiddag at den utsetter en lenge planlagt nasjonal brobygginskonferanse, som var ment å styrke oppslutningen om Iraks skjøre politiske system.

Men de akutte problemene som landet er rammet av, gjør at konferansen er utsatt. Den stadig forverrede sikkerhetsituasjonen i landet, med flere hundre drept hver uke, gjør dette umulig, melder regjeringen i en pressemelding.

Flere hundre har blitt drept hver uke den siste tida i Irak, av ulike grupper, noen basert på religion, andre med mål om å skape enda mer uro i landet.

BILBOMBER: Brannvesenet i Kirkuk hadde mye jobb med å slukke brannene etter fire bilbomber i dag. Minst sju mennesker ble drept. Foto: Scanpix
BILBOMBER: Brannvesenet i Kirkuk hadde mye jobb med å slukke brannene etter fire bilbomber i dag. Minst sju mennesker ble drept. Foto: Scanpix Vis mer
SØRGENDE: Den blodige helga i Irak førte til drap på mer enn 60 mennesker i samme by.