46 eksamener er forsvunnet. Priva­tister kan få utsatt utdanningen et halvt år

Skyldes datatrøbbel. Utdanningsdirektoratet beklager.

Illustrasjonsfoto: panitanphoto / Shutterstock / NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: panitanphoto / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hvert år tar rundt 70 000 personer eksamen som privatister i Norge, f.eks. for å få studiekompetanse eller flere karakterpoeng for å komme inn på populære studier. Så også i år - men 46 av privatistene har nå fått en real kalddusj:

På tross av at de fikk SMS-kvittering for å ha levert den digitale halvdelen av eksamenen, er besvarelsene sporløst forsvunnet. I verste fall forblir de borte, og privatistene må avlegge ny eksamen, tidligst til høsten. Det får åpenbare følger for et eventuelt planlagt studieløp.

Ante ingenting

Dagbladet har vært i kontakt med en privatist som avla matteeksamen i Oslo 22. mai, fikk kvittering og ante fred og ingen fare - inntil privatistkontoret i dag ringte henne opp og fortalte om miseren. Dermed er studieplanene for høsten kastet ut i uvisshet.

Det er Utdanningsdirektoratet (Udir) som har ansvaret for at den digitale leveringen av eksamenene går som den skal. Direktoratets eksamenskoordinator Mari Wiken Frengstad bekrefter problemene.

- Besvarelsene er ved en teknisk feil ikke lastet opp i vårt system, det førte til at det på landsbasis manglet 202 besvarelser fra både elever og privatister i våre systemer. De fleste av disse har nå kommet til rette, men det er 46 besvarelser som foreløpig ikke er funnet, sier Frengstad til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer