Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

46 nordmenn sitter fengslet i utlandet

Totalt sitter 46 norske statsborgere fengslet i utlandet – ofte under svært vanskelige forhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I mange land er man avhengige av egne midler for å kjøpe ting som toalettartikler og medisiner. En god del av vår besøksvirksomhet og oppfølging knytter seg til pengeoverføring fra familie, og vi tar med livsnødvendigheter inn, som medisiner, forteller kommunikasjonssjef Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet til VG.

De aller fleste av nordmennene som sitter i utenlandske fengsler er menn, bare tre av dem kvinner, viser oversikten avisen har fått av UD.

Den foreløpige siste straffesaken i utlandet der en norsk statsborger er involvert, er laksesaken i Vietnam. En kvinne med dobbelt statsborgerskap er mistenkt for å ha smuglet laks for mellom 150 og 180 millioner kroner fra Vietnam til Kina. Hun er varetektsfengslet i påvente av at etterforskningen skal sluttføres og en eventuell straffesak.

Økonomisk kriminalitet er den nest hyppigste årsaken til at nordmenn blir straffeforfulgt i andre land. Åtte av de 46 nordmennene er involvert i saker som faller inn i denne kategorien, men det er i sedelighetssaker man oftest finner norske statsborgere, elleve totalt.

Tolv nordmenn er fengslet i narkotika- og drapssaker, seks i hver kategori, mens kategoriene vold (3), terrorisme/politisk (2) og «andre straffbare forhold» (8) følger på oversikten.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling