47-åring krasjet ni kjøretøy på E6

Villmannskjøring over flere mil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mannlig sjåfør skapte i 20-tida frykt på tett trafikkerte E6 i kveld ved å foreta en rekke hasardiøse forbikjøringer og sneie borti en rekke biler. Til slutt krasjet han på Stange i Hedmark - flere mil unna utgangspunktet på Jessheim på Romerike.

- Vi fikk inn en del meldinger om at en sjåfør på vei nordover på E6 foretok stygge forbikjøringer, og at han kjørte i bilene han passerte, opplyser operasjonsleder Ola Magne Mæle ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

- Det er et under at det gikk såpass bra; blant annet kjørte han forbi et vogntog i en sving med møtende trafikk, og han rensket vogntoget for markeringslys, forteller operasjonsleder Hans Eng ved Hedmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Ni kjøretøy

Ifølge Eng krasjet 47-åringen fra Oslo inn i hele ni kjøretøy på turen.

- I Romerike kjørte han inn i fire biler og ei campingvogn, på vår side sneiet han to biler og nevnte vogntog - før turen sluttet da han kjørte inn i en hestehenger, sier Eng og forteller at Hedmarks-politiet nærmest ble nedringt av bekymrede bilister.

Politiet kunne til slutt rett og slett plukke opp mannen inne i bilen, siden han satt fastklemt fordi airbagene hadde løst seg ut etter sammenstøtet med hestehengeren.

Utrolig nok havnet bare én person på sykehus som følge av villmannskjøringen - med sjokk.

KRASJET UNDER FORBIKJØRING: 47-åringen fra Oslo laget flere ulykker med bare noen hundre meters mellomrom på Stange i Hedmark. Politiet ble nedringt av engstelige medtrafikanter. - Det var det rene kaos, sier operasjonsleder Hans Eng. Foto: DAN ÅSEN HANSEN
KRASJET UNDER FORBIKJØRING: 47-åringen fra Oslo laget flere ulykker med bare noen hundre meters mellomrom på Stange i Hedmark. Politiet ble nedringt av engstelige medtrafikanter. - Det var det rene kaos, sier operasjonsleder Hans Eng. Foto: DAN ÅSEN HANSEN Vis mer

Innlagt

- Hva skjer med bilføreren nå?

- Han er innlagt på psykiatrisk sykehus oppe hos oss, og vil bli avhørt så snart det lar seg gjøre. Det vil bli straffesak, litt avhengig om han blir funnet strafferettslig tilregnelig, sier operasjonslederen, som legger til:

- Det var det komplette kaos. Heldigvis skjer ikke slikt så ofte.

47-åringen kjørte uten førerkort - det hadde blitt inndratt en tid i forveien.

47-åring krasjet ni kjøretøy på E6
SATT FASTKLEMT: Hedmarks-politiet kunne til slutt plukke opp den 47-årige bilføreren, som satt fastklemt mellom setet og airbagen etter å ha kjørt i akterenden av ei hestevogn på Espa i Stange.
TETT TRAFIKK: Trafikken på E6 gjennom Akershus og Hedmark er tett i fellesferien. Veien er stedvis smal. <br />- Et under at det gikk såpass bra, sier politiet.