Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

47 arrestert

Gruppen demonstrerte mot USAs bombing av Afghanistan og mot sanskjonene mot Irak. Minst 47 personer ble tauet inn av politiet og siktet for sivil ulydighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Melissa Jameson, talskvinne for den pasifistiske gruppen War Resisters League, sier at de arresterte demonstrerte for en amerikansk utenrikspolitikk i fredens tjeneste i tradisjon med Martin Luther Kings lære.

Jameson sa at rundt halvparten av demonstrantene er medlemmer av gruppen Voices of the Wilderness, som motarbeider sanksjonene mot Irak.

- Men demonstrasjonen handlet ikke bare om Irak. Den handlet om krig generelt og bombingen av Afghanistan, sa Jameson. Ifølge Jameson ble demonstrantene arrestert fordi de nektet å avslutte demonstrasjonen etter ordre fra politiet.

En talsmann for politiet sier at 47 personer vil bli siktet for sivil ulydighet, rundt åtte av dem vil også bli siktet for å ha motsatt seg arrest. Talsmannen sa videre at verken personer eller eiendom ble skadd under demonstrasjonen.

Seks timer etter pågripelsen var demonstrantene fremdeles ikke løslatt.

Hele Norges coronakart