Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

47 barn kan bli satt på gata

John Andrew Tollefsen (47) har tjent store penger på barnehagene som har gått konkurs. Nå vil han selge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå risikerer 47 barn og rundt ti ansatte å bli satt på gata. Foreldrene fortviler og vil ikke ha noe mer med Tollefsen å gjøre og mobiliserer for å forsøke å ta over driften selv.

Alle barna og de ansatte er sagt opp fra 1. juni, fordi Tollefsen har

gitt beskjed om at selskapet skal selge Tusseladden barnehage.

Barnehagen ligger ute for salg hos Foss & Co. Næringsmegling med en prisantydning på 6,5 millioner kroner.

Etter det Dagbladet får opplyst har Bydel Nordre Aker sendt saken videre til Omsorgsbygg for å vurdere å kjøpe barnehagen. Alle ekspertene Dagbladet har vært i kontakt med mener at prisen burde ligge på rundt tre millioner kroner.

Eier store verdier

Barnehagen er en av fire barnehager som eies og styres av firmaet Nina Tollefsen AS. Nina Tollefsen er John Andrew Tollefsens kone, og alle de fire barnehagene ble overført til henne etter at barnehagene gikk konkurs i fjor.

Da hadde allerede familien Tollefsen fått utbetalt store summer igjennom millioninntekter uten arbeidsplikt, og framleieavtaler der de selv leide lokaler videre til barnehagene med stort overskudd.

TIL SALGS:  Tusseladden Barnehage, en av de fire barnehagene som drives av Tollefsen, er lagt ut for
salg med en prislapp på 6,5 millioner kroner. Foto: Steinar Buholm
TIL SALGS: Tusseladden Barnehage, en av de fire barnehagene som drives av Tollefsen, er lagt ut for salg med en prislapp på 6,5 millioner kroner. Foto: Steinar Buholm Vis mer

Familien sitter igjen på eiendommer til en verdi av flere titalls millionerkroner ved Oslofjorden og på fjellet. Selv oppgir Tollefsen å være uføretrygdet, med en inntekt på 10 000 kroner i måneden.

Tollefsen har overfor Dagbladet nektet for at han er en konkursrytter, og har siden Dagbladet skrev om barnehagedriften hans lørdag nektet å kommentere saken.

Oslo kommune mener det må være opp til bydelene å stoppe Tollefsen, mens bydelene roper på hjelp fra skattemyndighetene.

- Ikke akseptabelt

Mimmi Bjerkestrand som er leder for barnehageseksjonen i Utdanningsforbundet, mener myndighetene mangler systemer for å hindre at private skorr seg på barnehageordningen.

- Dette er alvorlig, og ikke akseptabelt. Dette er på en måte den nye barnehagelovens skyggeside. Vi mangler systemer som gjør at vi effektivt kan komme dette til livs. Dette lovverket må styrkes, sier Bjerkestrand.

Etter at Dagbladet skrev om saken har byråden i Oslo blitt bedt om å orientere bystyrets finanskomité om kommunens befatning med Tollefsens selskaper.

FÅR FORTSATT PENGER: John Andrew Tollefsen har mottatt over 30 millioner i støtte fra det offentlige, uten å levere regnskaper.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!