47 døde i nattklubb-brann

Minst 500 mennesker oppholdt seg inne i en nattklubb i Caracas i natt da flammene tok overhånd. Nødutgangene i kjellerlokalet var sannsynligvis blokkert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

47 personer mistet livet i en brann i en nattklubb i Venezuelas hovedstad Caracas i natt, opplyser brannmannskaper, ifølge Sky News. 12 andre er sendt til sykehus med brannskader. Deres tilstand er det foreløpig ikke kommet noen opplysninger om.

Full panikk

Det brøt ut full panikk da brannen oppsto. Et vitne som bodde på den andre siden av gata, sa at folk klatret over ryggen på hverandre for å komme ut. Brannmannskapene bar ut lik hele natta, sa den 19 år gamle Rafael Chacón.

- Det gikk veldig fort. Jeg ble dratt ut, men mange andre ble sittende fast, sa 20 år gamle Marilin, som arbeidet i baren.

- Det var et helvete. Det var tonnevis med røyk. Alle som ble sperret inne, ble brent. Stedet var alltid fullt på lørdager, sa gateselgeren Jairo Silva, som var vitne til dødsbrannen.

Feil på anlegget

Etterforskerne mener feil på det elektriske anlegget er grunnen til at det brøt ut brann i diskoteket i natt. Brannmannskapet på området opplyste tidligere at de mistenkte at brannen startet på kjøkkenet. Den kan også ha blitt utløst av røyking, eller en kortslutning.

Det opplyses nå at nødutgangene sannsynligvis var blokkert i den overfylte nattklubben som lå i en kjeller. Brannsikkerheten i den gamle nattklubben ikke var i overensstemmelse med reglene. Nattklubben var full av brennbare gjenstander og dekorasjoner.

Så mange som 400 var pakket inn i den lille nattklubben La Guajira da brannen brøt ut natt til søndag lokal tid. Det var for få nødutganger, og ofrene klarte ikke å rømme, forklarer brannsjef Rodolfo Briceno til AP. Omkring 90 brannmenn kjempet i natt mot flammene som omringet nattklubben.

Blokkerte nødutganger

- Flammene spredte seg raskt i den lille bygningen, fluktrutene var blokkert, det ble en katastrofe, sier brannsjefen.

Briceno forteller at de fleste omkom da de ble kvalt av røyk. Det skal ha utviklet seg en giftig røyk fra plastdekorasjoner som tok fyr.

Overfylt lokale

- Det var for mange mennesker i klubben i forhold til kapasiteten. Da vi kom var det mellom 300 til 400 mennesker der og en masse tykk, giftig røyk, tilføyer han.

Brannmenn evakuerte omkring 500 fra bygninger omkring i det tettbefolkede området.

Det lille diskoteket holdt hus i kjelleren på det lille hotellet Hotel Venezuela.

Etterforskere har nå begynt jobben med å identifisere de døde.

Sørgende venner og slektninger stilte seg i dag utenfor den nedbrente klubben som ligger i et fattig område av Venezuelas hovestad.

<B>SER PÅ SKADENE:</B> Brannmenn og skuelystne ser på skadene på branntomta.